Sari la conținut

Semne ale unui ficat bolnav. Iată cum să le recunoști și ce afecțiuni se pot dezvolta la nivelul organismului

ficat sănătos

Din cuprinsul articolului

Ficatul este un organ esențial pentru sănătatea și longevitatea organismului nostru. Acesta este responsabil pentru filtrarea sângelui, înmagazinarea energiei, aliberarea unor compuși și hormoni care ajută digestia, precum multe alte funcții fundamentale. Cu toate acestea, ficatul poate acumula un exces de toxine care inhibă funcționarea sa normală. Iată care sunt primele semne comune ale unui ficat bolnav și cum le recunoști.

Organismul nostru este conceput într-un mod uimitor. Acesta ne poate semnala anumite afecțiuni și manifestări interioare pentru a căuta un tratament adecvat. Ficatul, de asemenea, poate cauza anumite simptome neobișnuite pentru a avertiza un dezechilibru în organism.

Majoritatea afecțiunilor sunt cauzate de acumularea toxinelor la nivelul ficatului. De aceea, este esențial să facem anumite schimbări în privința stilului de viață.

Primele semne ale unui ficat bolnav

Icter

Pielea palidă, decolorată și ochii îngălbeniți sunt cele mai evidente semne ale unui ficat bolnav. Acest fenomen de ingălbenire este un rezultat al excesului de bilirubină care nu poate fi eliminată. Alte semne asociate nivelului cresut al bilirubinei sunt : urina de culoare închisă, scaun deschis la culoare și mâncărimi insuportabile.

Halena

Halena, sau respirația urât mirositoare, indică acumularea toxinelor la nivelul ficatului. Această afecțiune este, de asemenea, un semn comun care indică un ficat bolnav.

Probleme digestive

Un ficat obosit, bolnav, poate influența activitatea naturală a metabolismului. Acesta funcționa la o capacitate redusă, cauzând constipație, balonare și colon iritabil.

Oboseală cronică

Oboseala, însoțită de stări de confuzie, tulburări ale memoriei și dificultăți de concentrare indică, adesea, starea de sănătate a ficatului. Un ficat bolnav poate cauza toate aceste manifestări și o stare de rău generală.

Starea de greață

Schimbările de metabolism contribuie la inducerea stării de greață. Aceasta apare din cauza capacității reduse a ficatului de a procesa și elimina toxinele din organism, determinând funcționarea lentă a metabolismului. Atunci când avem grețuri sau vomităm fără a avea o cauză cunoscută sau o problemă digestiva depistată, acest simptom poate indica o afecțiune serioasă la nivelul ficatului.

Retenție de fluide

Un ficat bolnav inhibă funcția circulatorie, determinând retenția de apă în întreg organismul. Zonele cele mai afectate sunt picioarele, gleznele, aceste fluide fiind atrase în mod natural în această zonă a corpului, pe parcursul zilei.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: