Sari la conținut

Semnele care trebuie să ne îngrijoreze când apare durerea în piept. Ce ar trebui să facem?

infarct
Sursă foto: unsplash
Depresia afecteaza sanatatea inimii

Semnele durerii în piept.  Durerea în piept este înfricoșătoare și nu trebuie ignorată. De asemenea, este foarte frecventă. Există multe afecțiuni medicale care pot provoca dureri în piept și disconfort. Uite ce trebuie să facem

Sursa durerii în piept poate fi orice afecțiune a peretelui toracic sau a organelor intratoracice, cum ar fi inima, plămânii sau esofagul. Mulți oameni dau vina pe anxietate, astm sau costocondrită când simt o astfel de durere, dar majoritatea se tem că problema este una care are legătură cu inima, scrie Huffington Post.

„Orice simptom de durere în piept ar trebui luat în serios și evaluat atent de către un specialist”, spune Quinones-Camacho.

Durerea în piept,  o problemă cardiacă?

„Disconfortul toracic legat de inimă este de obicei descris ca unul care se agravează odată cu orice efort”, spune Estelle Jean, medic cardiolog.

„Pacienții descriu de obicei disconfortul toracic ca o gheară, o presiune, o greutate, sau o senzație asemănătoare unei arsuri la stomac”. Ea a adăugat că durerea este de obicei graduală, arată sursa citată.

Dacă durerea în piept apare ca urmare a blocării arterelor cardiace, este posibil să apară și alte semne. De exemplu, durerea „poate radia către brațul stâng, umăr sau maxilar și poate fi asociată cu alte simptome, cum ar fi dificultăți de respirație, amețeli, transpirații sau greață și vărsături”, spune dr. Adriana Quinones-Camacho, medic cardiolog.

Durerea în piept
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Alte cauze ale durerii în piept
Durerea în piept care nu are legatură cu probleme ale inimii este „de obicei descrisă ca o durere ascuțită, accentuată de respirația profundă sau de tuse. Este o durere care se simte mai mult la mișcare sau la palpare și durează câteva secunde sau mai puțin”, explică aceasta.

Multe alte afecțiuni pot provoca dureri în piept. Iată care pot fi acestea:

  • Boala de reflux gastroesofagian sau refluxul acid apare când acidul din stomac reajunge în esofag. Este posibil să aveți arsuri la stomac după ce mâncați anumite alimente, dar și dificultăți la înghițire și tuse, spune Estelle Jean, care menționează că în acest caz trebuie luate medicamente anti-aciditate.
  • Astmul este acea afecțiune în care căile respiratorii se îngustează și produc mucus suplimentar Semnele includ respirație șuierătoare în timpul expirării, dificultăți de respirație și tuse.
  • La fel ca multe boli mentale, anxietatea poate provoca probleme fizice, precum durerea în piept. Persoanele cu tulburare de anxietate generalizată pot să se lupte cu incertitudinea și să fie incapabile să se relaxeze sau să se concentreze. Atât psihoterapia, cât și medicamentele anti-anxietate pot ajuta, spune Jean.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel