Sexul în urma histerectomiei: mai puțină durere și orgasme mai intense

Sexul în urma histerectomiei: mai puțină durere și orgasme mai intense
Sexul în urma histerectomiei: mai puțină durere și orgasme mai intense

Histerectomia reprezintă îndepărtarea pe cale chirurgicală a uterului. În unele cazuri, odată cu uterul se îndepărtează și ovarele și trompele uterine, procedura fiind denumită salpingo-ooforectomie.

În cele mai multe cazuri, histerectomia este o procedură chirurgicală electivă, folosită în tratamentul afecțiunilor ginecologice necanceroase care nu au răspuns satisfăcător la alte variante de tratament. Această intervenție chirurgicală este indicată femeilor ce nu doresc o sarcină și care au epuizat alte variante terapeutice.
Histerectomia poate fi efectuată și atunci când viața femeii este pusă în pericol, ca în cazul hemoragiilor severe din timpul nașterii, a cancerului de col uterin sau de endometru (cancer uterin).

Această procedură are o influență semnificativă asupra stării fizice și emoționale, având efecte negative precum: dereglări hormonale și scăderea libidoului.

Un studiu din 2009, publicat în American Medical Association care a urmărit activitatea sexuală a peste 1000 de femei cu vârste între 35 și 49 de ani care suferiseră o histerectomie a demonstrat însă că viața sexuală a fost îmbunătățită în urma operației. Iată care au fost rezultatele:

–          Frecvența actelor sexuale a crescut: numărul femeilor care făceau sex de cel puțin 5 ori pe lună a crescut cu 10%

–          Numărul orgasmelor a crescut: după operație, 72% dintre participante au spus că au orgasme, comparativ cu 62% dinaintea intervenției.

–          Orgasme mai puternice: numărul femeilor care au spus că au orgasme mai intense a crescut de la 45% înaintea operației la 75% după operație.

–          Mai puțină durere în timpul sexului: numărul femeilor care se confruntau cu dureri în timpul actului sexual a scăzut considerabil, de la 40% înainte de histerectomie la 15% după 2 ani de la operație.

Potrivit rezultatelor, majoritatea femeilor care suferă o histerectomie observă o îmbunătățire avieții sexuale, însă există și cazuri în care operația afectează în mod negativ activitatea sexuală.

În fiecare an, din 60.000 de femei care recurg la această intervenție, în cel puțin10%-15% din cazuri procedura nu este neapărat necesară.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox