Sari la conținut

Sfaturi esențiale despre îngrijirea tenului. Cum previi ridurile și îți menții pielea hidratată?

Moduri prin care să atenuezi apariția ridurilor
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Produsele cosmetice care pot deshidrata pielea, precum gelurile de curățare abrazive și exfoliantele trebuie evitate.

Din cuprinsul articolului

Îngrijirea tenului poate fi complexă, în funcție de tipul acetuia și toleranța la anumite ingrediente regăsite în produsele de înfrumusețare. Iată câteva mituri despre ten și îngrijirea corespunzătoare a acestuia care te vor ajuta să ai o piele mai frumoasă și mai luminoasă.

În încercarea de a avea un ten cât mai suplu și lipsit de riduri am dori să încercăm orice. Acest lucru nu este întotdeauna o alegere înțeleaptă, susține Olga Vasilescu, dermatolog.

Medicul dezvăluie 10 mituri importante despre ten și îngrijirea acestuia care te vor ajuta să ai o piele mai frumoasă și mai sănătoasă.

10 mituri despre îngrijirea tenului

„1. Aportul de apă (ingestie) pentru pielea uscată este întotdeauna esențial. Nu neapărat. Doar dacă pielea (anterior normală) este deshidratată. Pielea uscată din dermatita atopică sau cea a vârstnicilor nu se rezolvă doar cu aport de apă, necesită emoliere locală.

2. Săpunul antibacterian este cel mai bun. Fals. Usucă mult și interacționează cu milioanele de microbi care se găsesc normal pe suprafața tegumentului (microbiomul cutanat).

3. Produsele pentru ten sensibil nu conțin iritante. Depinde de ten. Unele conțin. De obicei nu conțin principalii iritanți.

4. Produsele antirid se folosesc numai după 40 de ani. Nu. Sunt necesare și produse de prevenție antirid, la tineri, mai cu seamă la cei cu tegument deschis la culoare.

5. Crema de zi fi folosită și noaptea. Greșit. Cea de noapte este mai grasă, are alt conținut și nu prezintă factor de protecție UVB (SPF).

6. Șervețelele umede sunt cea mai bună formulă de demachiere. Greșit. Conțin o mulțime de chimice și potențial iritante. Le recomand de rezervă, când nu avem posibilitatea unei demachieri corecte.

7. Evitarea soarelui vindecă melasma (petele) feței. Nu vindecă, doar e obligatorie ca să nu se repigmenteze. Vindecarea se face cu agenți depigmentanți și cu laser.

8. A fost o noapte lungă, mă pot culca machiată. De evitat maxim. Amestecul make-up și microbi în pori, plus transpirație = pericol

9. Scrub-ul facial și tonicul sunt absolut necesare și frecvente. Fals. O data pe săptămâna scrub și tonic din când în când e ok. Tonicul poate conține și alcool.

10. Produsele cele mai scumpe sunt cele mai bune. Nu întotdeauna. Se găsesc și produse ieftine, foarte bune. Depinde de tipul de ten și de produs și de vârstă”, dezvăluie dermatologul Olga Vasilescu pe o rețea de socializare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel