duminică, august 14, 2022

Valul 4 al pandemiei de coronavirus este complet diferit de valurile precedente. Varianta Delta, care domină acest val, afectează și tinerii de toate vârstele, spre deosebire de tulpinile anterioare. Astfel, oentru a evita orice riscuri, este esențial să cunoașteți simptomele specifice COVID la copii.

Varianta Delta provoacă simptome și în cazul tinerilor, potrivit specialiștilor, mai frecvent. Acest lucru, în valurile anterioare, se întâmpla destul de rar, iar majoritatea tinerilor erau asimptomatici.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

În schimb, în acest val, medicii atrag atenția că tot mai mulți copii ajung la spital cu simptome evidente, iar câțiva dintre ei au nevoie de îngrijire medicală de specialitate.

Iată care sunt simptomele specifice COVID în cazul copiilor și, de asemenea, cum să îi consultați.

COVID-19 la copii

sănătatea emoțională a copiilor

Emilian Imbri, medic, dezvăluie metodele cu ajutorul cărora puteți gestiona boala Covid-19 în cazul copiilor.

„Părinții, în mod normal, ar trebui să își consulte copii. În ce sens? Să îi întrebe, să vadă, să fie atenți la ei și în momentul în care au văzut clar că tușesc, că le curge nasul, să facă un pas normal și să solicite un test. Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19. Suntem într-o perioadă în care încep virozele de iarnă, încep o serie de alte afecțiuni specifice timpului și atunci trebuie testat copilul pentru a vedea clar este situația. Nu îl mai duceți la școală și îl duceți la medic”, a declarat Emilian Imbri, la B1 TV.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Evoluția situației epidemiologice în România

În ultimele 24 de ore au fost 16.383 de cazuri noi de COVID-19.

Rata de pozitivare a testelor este de 24,1%.

Alte 304 decese au fost raportate de autorități, dintre care 280 erau nevaccinați.

La ATI crește din nou numărul pacienților în stare gravă și ajunge la 1.727.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private