miercuri, februarie 8, 2023

Cele mai comune simptome ale infectării cu virusul SARS-CoV-2 sunt febra, tusea și alterarea gustului și mirosului. Cu toate acestea, de la începutul pandemiei, cercetătorii au descoperit tot mai multe informații despre virus și cum se manifestă acesta în organism. Astfel, au fost descoperite simptome mai puțin cunoscute ale infectării cu noul coronavirus. Care sunt noile simptome COVID-19 raportate?

Conform unor studii recente, cercetătorii din Spania au descoperit simptome mai puțin cunoscute ale infectării cu noul coronavirus. Noile simptome COVID-19 pot fi însoțite de simptomele comune sau se pot manifesta izolat. Rezultatele s-au bazat pe datele observate la pacienții înscriși în studiu, prin care s-au putut determina mai multe simptome specifice, față de cele cunosute până în acest moment, potrivit Digi World.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...

Astfel, în urma unui studiu realizat cu ajutorul a 666 de voluntari, specialiștii au descoperit că 45,7% au manifestat simptome la nivelul gurii, mâinilor și picioarelor. Unul din patru pacienți au prezentat inflamații, umflături sau ulcere pe limbă.

De asemenea, 40% dintre pacienți au raportat roșeață, senzații de arsuri sau mâncărimi pe palme și tălpi. Cel mai nou și, de altfel, cel mai frecvent simptom raportat în timpul studiului, a fost inflamația la nivelul papilelor gustative. Aceasta se manifestă prin mici umflături pe suprafața limbii.

În proporție de 6,9%, pacienții au raportat prezența aftelor din interiorul cavității bucale, iar 6,6% dintre voluntari au raportat un alt tip de inflamație la nivelul limbii, care provoacă umflarea și schimbarea culorii acesteia.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

În cazul membrelor, simptomul frecvent raportat a fost descuamarea pielii. Dintre pacienți, aproximativ 15% au manifestat roșeață sau mâncărime pe palme și tălpi.

În urma studiului, medicii recomandă ca în examinarea pacienților suspecți de Covid-19 să fie urmărite și aceste noi simptome. Acestea pot facilita diagnosticul, având în vedere că simptomele comune pot fi prezente și în cazul unei viroze de sezon obișnuite.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui medic despre preotul care se zbate în...

Cele mai frecvente simptome specifice infectării cu noul coronavirus rămân febra, tusea, oboseala și alterarea simțurilor (gust și miros).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private