Sari la conținut

Simptomul care îți arată că ai cancer. Apar dureri inexplicabile: Când vă întindeți…

durere
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
duirere de cap dimineața

Simptom cancer. Boala poate afecta pe fiecare în mod diferit în stadiile sale incipiente. Este important să fii atent când apare primul semn în identificarea afecțiunii. Iar „cel mai frecvent” simptom al maladiei a fost dezvăluit de medicul Deborah Lee, de la Dr Fox Online Pharmacy.

În timp ce mulți detectează pentru prima dată boala îngrozitoare prin intermediul unui nodul sau al sângerării, unele simptome timpurii nu sunt întotdeauna atât de evidente. durerea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului care pot apărea noaptea, spune dr. Deborah Lee.

De fapt, Cancer Research UK notează că aproximativ 38% dintre toți pacienții cu cancer vor experimenta dureri moderate până la severe atunci când încearcă să doarmă.

Deși „este important să precizăm” că durerea poate fi rezultatul multor alte afecțiuni, există câteva semne care ar putea ajuta la identificarea acesteia ca fiind canceroasă, a explicat dr. Lee, potrivit Mirror.

Semnele că durerea poate fi cauzată de cancer

„Unul dintre semnele că durerea poate fi cauzată de cancer este faptul că durerea care este mai gravă noaptea, precum și durerea care nu este legată de o traumă anume. Pot exista și alte simptome, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, stare de rău, oboseală, greață și vărsături sau febră”, mai spune medicul.

Durerea se poate agrava noaptea

Doctorul a continuat explicând motivul pentru care durerea canceroasă se poate agrava noaptea. Ei bine, cancerul crește mai rapid în această perioadă, de aceea simptomele apar mai ales în aceste momente.

„Când vă întindeți, acest lucru schimbă distribuția greutății tumorii și a țesuturilor înconjurătoare, provocând durere”, a spus dr. Lee.

Ea a continuat să-i sfătuiască pe cei care suferă să-și vadă medicul de familie în cazul în care au dureri inexplicabile în orice parte a corpului care au fost persistente timp de trei săptămâni sau mai mult.

„Este posibil să aibă o explicație inocentă, dar trebuie să aveți o evaluare adecvată”,conchide medicul.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel