duminică, iunie 4, 2023

Pentru copiii bolnavi de cancer vulnerabili din capitala Ucrainei, singura opțiune este să intre în subteran pentru a-și asigura șansa la viață.

Pe măsură ce bombardamentele rusești continuă și un convoi militar se apropie de Kiev, pacienții de la Spitalul Național Specializat pentru Copii Okhmatdyt s-au adunat pe paturi improvizate în subsol. Un grup de tineri bolnavi de cancer țin în mână pancarte scrise de mână cu mesajul „Opriți războiul”.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

„Aceștia sunt pacienți care nu pot primi tratament medical acasă, nu pot supraviețui fără medicamente, fără tratament medical și fără lucrători medicali”, a declarat chirurgul șef al spitalului, Volodymyr Zhovnir, potrivit Reuters.

Spitalul are în prezent aproximativ 200 de pacienți, în timp ce volumul său normal este de aproximativ 600, a spus el. Imaginile de la Okhmatdyt arată, de asemenea, nou-născuți ale căror primele zile pe pământ sunt în adăpostul anti-bombă de la subsol.

Invazia Ucrainei de către Rusia nu obligă doar pacienții vulnerabili  să se ascundă la subsol. A creat o nevoie urgentă de mai mult personal medical și, de asemenea, amenință proviziile esențiale precum oxigenul. Conform Convențiilor de la Geneva, personalul medical și unitățile medicale precum spitalele ar trebui să fie protejate de atacurile inamice în timpul războiului.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Human Rights Watch raportează că Spitalul Central City din regiunea Donețka din estul Ucrainei a fost lovit săptămâna trecută de muniții cu dispersie rusești, care au ucis patru civili și au rănit 10 persoane, inclusiv șase lucrători medicali.

Marți, ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Liașko, a declarat că au avut loc lovituri aeriene rusești în jurul unui spital din Harkiv, în nord-estul Ucrainei și că un medic a fost ucis în satul Kukhari, lângă Kiev, într-o serie de postări pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a lăudat pe medicii țării pentru „puterea morală” de a salva oameni „non-stop”.

Liashko a subliniat că există „o nevoie urgentă de lucrători din domeniul sănătății” și a făcut apel la lucrătorii medicali străini să ajute spitalele din Ucraina. Conform legii marțiale, guvernul va recunoaște calificările profesionale ale medicilor și asistentelor din afara țărilor. Ministerul Sănătății a lansat și un portofel cripto pentru a colecta donații pentru spitalele din țară.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Liașko a cerut, de asemenea, medicilor din Rusia să condamne acțiunile armatei țării. „Acesta este terorism, pentru că armata voastră bombardează cartierele pașnice ale orașelor noastre, împușcă în ambulanțe, ne distrug spitalele cu bombe, refuză să aducă medicamente și alimente la spitale”, a spus el într-un comunicat. Liashko a spus că 16 copii au fost uciși până acum și mai mult de 45 au fost răniți în a șasea zi de război.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

În weekend, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și directorul regional pentru Europa, Hans Kluge, au avertizat că multe spitale ucrainene se confruntă cu lipsa de oxigen medical și „se apropie de un punct foarte periculos”.

Oxigenul medical este important pentru mulți pacienți spitalizați cu Covid-19, care numără în jur de 1.700 în Ucraina, precum și pentru alți pacienți de la nou-născuți până la vârstnici. OMS spune că încearcă să crească importurile de oxigen medical și că încearcă să coordoneze un coridor de tranzit sigur prin Polonia.

Galerie foto Sursa Forbes

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private