Alimentul recomandat pacienților cu diabet sau obezitate. Nu conține colesterol și abundă în vitamine

Alimentul recomandat pacienților cu diabet sau obezitate. Nu conține colesterol și abundă în vitamine
Alimentul recomandat pacienților cu diabet sau obezitate. Nu conține colesterol și abundă în vitamine

Soia. Consumul de soia este benefic și în cazul asteniilor, a oboselii fizice și psihice, în convalescenţă, hepatită, dislipidemii, gută, diabet zaharat, sindromul metabolic.

Soia este o plantă – aliment cu o multitudine de beneficii asupra sănătății. Mai mult, specialiștii susțin că aceasta nu trebuie să lipsească din meniul persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat și a celor care au probleme cu obezitatea. Totodata, boabele de soia sunt bogate și în antioxidanți valoroși, dar și în acid folic.

În compoziţia ei se găsesc aproape toate vitaminele şi mineralele necesare organismului, cu excepţia vitaminei C. Mai mult, conține acizi grași omega 3 și omega 6 și nu conține colesterol.

Administrația pentru Medicamente și Alimentație din SUA susține că administrarea zilnică a 25 grame de proteine din soia consumate de trei ori pe săptămână pot preveni infarctul și bolile de inimă.

Iată câteva beneficii ale consumului de soia:

  • Conține hormoni vegetali care pot fi de ajutor femeilor aflate la menopauză dar și celor care au sindrom premenstrual puternic.
  • Conține fibre și proteine de cea mai bună calitate care reglează nivelul zahărului din sânge și ajută rinichii să elimine mai ușor toxinele acumulate.
  • Este bună pentru cei care se refac după o fractură, deoarece conține acizi grași omega 3 care măresc absorbția de calciu.
  • Fiind bogată în antioxidanți ajută la echilibrarea tensiunii arteriale și luptă cu radicalii liberi care distrug celulele precoce.
  • Izoflavonele din soia scad colesterolul rău și împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere, implicit scade riscul de ateroscleroză și boli cardiovasculare.
  • Soia are efecte benefice şi asupra funcţionării tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare.
  • Consumul de soia este benefic și în cazul asteniilor, a oboselii fizice li psihice, în convalescenţă, hepatită, dislipidemii, gută, diabet zaharat, sindromul metabolic.
  • O dietă bazată pe soia duce la scăderea glucozei și a nivelului de insulină din organism.
  • Înlătură insomnia. Magneziul care este regăsit în boabele de soia are un efect pozitiv asupra somnului, înlăturând insomnia.
  • Soia este renumită și pentru proprietățile sale antiîmbătrânire. Izoflavonele din soia limitează efectele negative ale radicalilor liberi, ajută la menținerea elasticității pielii și încetinesc procesul îmbătrânirii cutanate.
152 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox