Sari la conținut

Squid Game, filmul care a cucerit întrega lume, provoacă tot mai multe temeri în rândul părinților și profesorilor din lumea întreagă. Efectele psihologice asupra copiilor

Serialul „Squid Game” se bucură de un succes răsunător, ajungând să fie în trend nu numai pe Netflix, ci și pe alte platforme precum TikTok sau Twitter. Însă pentru că jocurile din serial ar putea fi imitate, școlile au început să trimită scrisori de a vertizare. Astfel, un consiliu din sudul Angliei sfătuiește părinții să nu-și lase copiii să urmărească serialul disponibil pe Netflix, după ce au apărut informații că mai mulți copii, unii chiar cu vârsta de până în șase ani, copiază scenele de violență ale producției, scrie The guardian.

„Squid Game” în traducere „Jocul calamarului”, prezintă povestea unui bărbat din Seul de vârstă mijlocie şi împovărat de datorii, care decide să participe la un concurs macabru şi misterios în care un singur câştigător va lua premiul de mai multe milioane de yani.

O echipă din cadrul Consiliului Central al comitatului Bedfordshire, care se ocupă cu protecția educației, a trimis un e-mail către toți părinții și tutorii din district prin care i-a îndemnat să „fie vigilenți”, pentru că există date conform cărora copiii și tinerii copiază scenele de violență din „Squid Game”, noul serial al Netflix.

„Au apărut rapoarte referitoare la faptul că mulți copii și tineri se joacă Squid în timp ce se află la școală. Vă sfătuim cu tărie ca copiii să nu urmărească Squid Game, pentru că serialul are mult conținut violent”, au transmis reprezentanții Consiliului Central al comitatului Bedfordshire.

BBC News subliniază că tot mai multe școli au început să îi avertizeze pe părinți să acorde o mai mare atenție la comportamentul pe care cei mici îl au și să urmărească ce ajung să vizioneze.

Reprezentanții școlii Sandown din orașul Deal, care este situat în comitatul Kent, au declarat că profesorii au ținut lecții suplimentare despre siguranța online și pericolele vizionării unui conținut care „nu este potrivit vârstei” ca răspuns la popularitatea serialului de pe Netflix.

Goodwin Academy, o altă școală din orașul Deal, a confirmat că a transmis o scrisoare prin care părinții sunt atenționați să nu le dea voie copiilor să urmărească „Jocul Calamarului”. Un tată chiar a scris pe Twitter că a primit o scrisoare din partea școlii în care era avertizat să că părinții ar putea fi sancționați, dacă cei mici sunt prinși că joacă propria versiunea a Squid Game.

Invitată în studioul News Hour with CNN, psihologul Mirela Zivari este de părere că părinții pot rezolva o parte din problemă, „având un control mai bun asupra materialele pe care ei le urmaresc. Fie că vorbim despre telefonul pe care îl au și părinții uită de cele mai multe ori să instaleze un program de control parental, pe televizor sau pe tabletă.”.

Trebuie ca relația părintelui cu copilul, chiar la vârste foarte mici să fie una de calitate și extrem de atentă, pentru că din păcate tendința și preferința lor pentru joacă nu e decelând foarte bine între un joc periculos și un joc care se potrivește foarte bine cu modul lor de a gândi, magic, în care personajele mor și pot să reînvie – îi pot duce în zone de manifestări extrem de dure si de violente, a avertizat psihologul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: