Sari la conținut

Știați că majoritatea dintre noi ne începem dimineața deja deshidratați? Câteva băuturi de dimineață pentru a începe ziua

alimente care ne dau energie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Știați că majoritatea dintre noi ne începem dimineața deja deshidratați? Gândește-te: să dormi șapte sau opt ore pe noapte este mult timp pentru a rămâne fără apă. Și asta fără să iau în calcul și alți factori care ar putea fi în joc – cum ar fi poate câteva prea multe pahare de vin cu o seară înainte.

Deci, până te trezești, corpul tău este probabil deja ușor deshidratat.

Vestea bună totuși? Acest lucru poate fi reparat cu ușurință.

În timp ce apa este întotdeauna cea mai bună opțiune pentru a-ți începe ziua, alte băuturi sănătoase pot avea un rol benefic.

Aflați cele mai bune băuturi pe care să le beți la prima oră dimineața pentru hidratare, mahmureală, energie, stimularea metabolismului și multe altele.

1. Faceți-vă paharul cu apă de dimineață

Beneficiile apei potabile (cel puțin 2 căni) la prima oră dimineața sunt suficiente. Pe lângă eliminarea toxinelor și furnizarea de hidratare atât de necesară, această cantitate de apă vă poate crește metabolismul.

Împrospătează-ți ceașca cu note de vitamine

Dar cine a spus că paharul tău de apă de dimineață trebuie să fie simplu? Infuzați-vă apa cu lămâie (sau alte citrice), ierburi, castraveți și fructe.

Bonus: apa cu lămâie oferă, de asemenea, o doză de vitamina C care întărește imunitatea – doar 1 uncie de suc de lămâie conține aproape o pătrime din aportul zilnic recomandat de vitamina C.

2. Hidrateaza-te in timp ce iti stimulezi metabolismul

Nu ai chef de H2O când te trezești? Deși vă recomandăm insistent să începeți ziua cu un pahar de apă, iată câteva alternative cu care corpul dumneavoastră va fi de asemenea în regulă.

3. Te simți obosit? Bea asta pentru energie

Amplifică-ți energia cu suc de legume

Dacă cofeina ta de dimineață pur și simplu nu face treaba, gândește-te să schimbi ceașca de cafea cu un pahar de suc verde.

Ascultă-ne. Nutrienții găsiți în legume – în special legumele cu frunze verzi, cum ar fi kale și spanacul – s-a dovedit că promovează nivelurile de energie.

Legumele care sunt deosebit de bogate în fier ajută la furnizarea de oxigen celulelor tale și la combaterea oboselii.

4. Ce să sorbi pentru un stomac sensibil

Calmează-ți burtica cu ceai de ghimbir

Ghimbirul este un remediu comun popular pentru durerile de stomac și din motive întemeiate. Sorbirea ceaiului de ghimbir la prima oră dimineața poate ușura disconfortul stomacal, greața, vărsăturile și diareea.

Pentru a face ceai de ghimbir, adăugați câteva linguri de ghimbir proaspăt ras fin într-o cană de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de cinci minute.

Calmează-ți stomacul cu suc de aloe

Aloe este cunoscut pentru a ajuta la vindecarea tăieturilor, a problemelor de piele și a prea mult timp la soare, dar această plantă poate fi utilă și pentru probleme de stomac.

Proprietățile antiinflamatorii din sucul de aloe vera ajută la reducerea inflamației gastrointestinale și s-au dovedit benefice pentru cei care se confruntă cu IBS

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: