duminică, ianuarie 23, 2022

„Stiloul” împotriva astmului sever. Ce este și cum funcționează

Pacientul care suferă de astm sever nu va mai fi obligat să meargă la spital o dată pe lună pentru administrarea terapiei. În acest mod, va evita o expunere potențială la riscul de infectare cu COVID-19. „Foamea de aer” va putea fi ținută sub control printr-o simplă injecție făcută la fiecare patru săptămâni, la domiciliu.

Te-ar mai interesa: HOROSCOPUL RUNELOR 24 -30 ianuarie 2021. Pe aceast...

A fost testată o nouă terapie artizanală împotriva astmului sever, care afectează aproximativ 25.000 de persoane din regiunea Piemont, din Italia. Dintre aceștia, 40% ajung, anual, în secţiile de urgență ale spitalelor.

Cum funcționează „stiloul” împotriva astmului sever?

Noua metodă constă într-un stilou încărcat cu un medicament pe bază de anticorp monoclonal (mepolizumab). Acest anticorp este capabil să acționeze asupra unuia dintre „combustibilii” atacurilor de astm (Interleukin-5). Stilou este dotat cu un ac mic cu ajutorul căruia se face o singură injecție pe lună, iar astmul sever va putea fi controlat cu uşurinţă, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru dă cărțile pe față: de ce înșeală fe...

Stiloul a obținut şi autorizația pentru utilizare pediatrică la adolescenți, cu vârsta de peste 12 ani. Cu toate acestea, pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani doza de medicament este mai mică. Prin urmare, este nevoie de asistență medicală.

„Astmul sever este o boală invalidantă care limitează pacientul în orice activitate. Motiv pentru care diagnosticarea precisă devine fundamentală pentru o terapie corectă și pentru a restabili o calitate acceptabilă a vieții bolnavilor”, a declarat dr. Gianni Cadario, directorul structurii complexe de alergologie și imunologie clinică din Spitalul San Giovanni Battista din Torino.

Te-ar mai interesa: Simona Gheorghe internată de URGENȚĂ la spital: &#...

Mepolizumabul este indicat în special pentru tipul de astm eozinofil sever, numit astfel de la celule albe specifice din sânge, reprezentate pe scară largă în inflamația prezentă în astm.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private