STUDIU. Mărimea contează? Cum spun femeile că trebuie să fie penisul ideal?

STUDIU. Mărimea contează? Cum spun femeile că trebuie să fie penisul ideal?
STUDIU. Mărimea contează? Cum spun femeile că trebuie să fie penisul ideal?

Mărimea contează, nu-i așa? Potrivit ultimelor cercetări în domeniu, bărbații sunt, de fapt, cei obsedați de dimensiunea penisurilor lor. Deci, dacă mărimea nu contează, cum consideră femeile că trebuie să arate un penis ideal?

Un studiu recent publicat în The Journal of Sexual Medicine a chestionat peste 100 de femei în legătură cu acest subiect. Participantele au spus cum trebuie să arate un penis normal, în special în rândul bărbaților care suferă de hipospadias.

Prin definiţie, hipospadias înseamnă deschiderea anormală a orificiului uretral pe faţă anterioară a penisului. Cu alte cuvinte, va urina nu prin vârful penisului, cum ar fi normal, ci pe un orificiu situat mai jos. Există diverse forme clinice în legătură directă cu localizarea acestui orificiu – el se poate găsi chiar la baza glandului, la mijlocul penisului, la baza acestuia sau chiar în regiunea perineală (formele cele mai grave). Clinic, există o varietate de alte semne care se asociază cu această deschidere anormală a uretrei: curbura penisului (“chordee”), precum şi aglomerarea tegumentului prepuţial pe faţă posterioară a glandului. Hipospadias este o afecţiune congenitală relativ des întâlnită la băieţi, aproximativ unul din 300 de băieţi putând avea hipospadias.

Tratamentul este strict chirurgical, obiectivele acestuia fiind îndreptarea penisului, reconstruirea uretrei până în vârful glandului, refacerea aspectului estetic cauzat de prezenţa preputului pe faţă posterioară a glandului.
Există mai multe tehnici chirurgicale. Nu cu mult timp înainte, există o strategie de intervenţii chirurgicale seriate – minim 3 intervenţii la intervale de 6-12 luni. Modern, o mare parte a pacienţilor suferă o singură intervenţie chirurgicală care corectează toate diformităţile.

Operaţia se efectuează în intervalul de vârstă 6-18 luni şi, de regulă, pacientul rămâne o singură zi în spital şi stă acasă încă 5-7 zile cu o sondă urinară. Pansamentul se schimbă de în medie de 2 ori şi ulterior se stabileşte un calendar de controale periodice.
Pot exista complicaţii postoperatorii, cele mai frecvente fiind fistula uretrală, stenoza de meat uretral sau dehiscenţa glandului.

Cercetătorii elvețieni au recrutat 105 femei de diferite vârste, inclusiv 16-20 ani, 25-30 și 40-45 și le-au întrebat ce cred despre aspectul penisurilor mai multor bărbați. Au fost incluși și bărbați cu operație de hipospadias (HASRG), iar femeile au fost întrebate dacă organele genitale sunt considerate normale, la fel ca ale bărbaților circumciși. Participantele au privit 10 fotografii cu HASRG și 10 cu organe genitale circumcise și au notat importanța aspectului penisurilor.

Dintre toate aspectele penisului, s-a constatat că poziția și forma deschiderii uretrei sunt cel mai puțin importante în ceea ce privește aspectul unui penis. De asemenea, au descoperit că organele genitale ale bărbaților care au suferit o intervenție chirurgicală pentru a corecta hipospadias distal arată ca ale celor circumcisi. Cu toate acestea, organele genitale ale bărbaților cu hipospadias proximal – în care meatul urinar este situat între mijlocul arborelui și bază, sau chiar în scrot – au fost considerate mai puțin obișnuite.

Cât despre penisurile curbate… O curbură a penisului în erecție este, de fapt, destul de comună în rândul bărbaților și apare din cauză că anatomia umană este rareori simetrică. Pe de altă parte, o curbură extremă a penisului, cunoscută sub numele de boala Peyronie, de multe ori duce la erecții dureroase pentru bărbații de 40-60 de ani.

Sursa: Weber D, Gobet R, Landolt M, Ruppen N. Ce este un penis ”arătos”? Modul în care femeile evaluează aspectul penisurilor bărbaților cu operație de hipospadias, Journal of Sexual Medicine, 2015.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox