Sari la conținut

„Sunt medic specialist în boli infecțioase, iar acestea sunt cele 5 lucruri pe care le fac întotdeauna iarna”

„Sunt medic specialist în boli infecțioase, iar acestea sunt cele 5 lucruri pe care le fac întotdeauna iarna”

„Triplă epidemie” din acest an a luat amploare la nivel global. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproape 9 milioane de persoane din Statele Unite au contractat deja gripa, iar 78.000 au fost spitalizate.

Așadar, prevenirea răcelii, gripei, RSV sau COVID din acest sezon este esențială pentru toate categoriile de vârstă. Un medic de boli infecțioase a spus cum se apără el de infectiile bacteriene si virale, în fiecare sezon rece.

„Multe dintre obiceiurile pe care le-am adoptat (uneori cu oarecare reticență) în timpul pandemiei de COVID vor servi pentru a ne proteja de o varietate de boli în lunile următoare”, spune Charles Bailey, MD, director medical pentru prevenirea infecțiilor.

Nimeni nu este expus mai mult la viruși și germeni decât cadrele medicale care servesc în prima linie. Este posibil să nu puteți elimina complet riscul de a contracta o răceală, gripă sau alte virusuri, dar vă puteți reduce semnificativ șansele cu aceste sfaturi.

1. Vaccinați-vă împotriva gripei (și a COVID, de asemenea)

„Evident, asigurarea că sunteți la zi cu vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 sunt precauții specifice importante pe care le puteți lua”, spune el.

La o conferință de presă recentă, medicul Rochelle Walensky a declarat că vaccinul antigripal din acest an este „foarte bine adaptat” la tulpinile virale care circulă în prezent la nivel național. Acest lucru se traduce printr-o protecție precisă și țintită care vă poate împiedica să vă infectați sau să fiți spitalizat.

Nu uitați că este nevoie de două săptămâni înainte ca protecția completă oferită de un vaccin să își facă efectul.

2. Spălarea frecventă a mâinilor

Spălarea mâinilor este imperativă pentru a preveni răcelile și gripa, precum și răspândirea germenilor. Există, totuși, un mod corect și unul greșit de a face această simplă faptă.

Folosiți un dezinfectant pe bază de alcool atunci când spălarea mâinilor nu este o opțiune.
Odată curățate, încercați să vă țineți mâinile departe de gură și de nas.

3. Igienizați telefoanele și alte dispozitive

Dacă telefonul și computerul tău sunt folosite în mod constant (și știi că așa este, haide), acestea sunt literalmente pline de germeni. Din acest motiv, experții de la Comisia Federală pentru Comunicații recomandă să practicați igiena telefonului o dată pe zi.

Pentru a vă igieniza dispozitivele, folosiți o cârpă fără scame care a fost ușor umezită cu apă și săpun. Nu vă saturați dispozitivul cu lichid, pentru că l-ați putea deteriora.

4. Evitați pe cât posibil aglomerația
Având în vedere izolarea din ultimii ani, aceasta poate fi dificilă. Pentru a o face mai ușoară, încearcă să urmezi sfatul Dr. Bailey de a evita mulțimile ori de câte ori este posibil, mai ales dacă acestea se află în spații închise și slab aerisite.

Acest lucru vă oferă libertatea de a vă răsfăța cu distracția iernii în aer liber, cu mai puține griji (gândiți-vă la piețele de sărbători, patinajul pe gheață și cumpărăturile de vitrine cu prietenii).

5. Când aveți dubii, purtați o mască
S-a demonstrat că această intervenție simplă reduce transmiterea virală și oferă protecție pentru cei cu care intrați în contact.

Luați în considerare posibilitatea de a păstra o mască ascunsă în geantă sau în buzunar, astfel încât să o aveți la îndemână, în caz de nevoie, potrivit wellandgood.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel