luni, noiembrie 29, 2021

Conceptul de superaliment incepe sa fie din ce in ce mai atragator pentru persoanele care si-au propus un stil de viata sanatos.

Exista acum atat de multe resurse de informare pe subiecte de interes

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

precum legatura dintre creier si flora intestinala, calitatea hranei si beneficiile dietei vegetariene, incat ar trebui sa ne fie mai usor sa alegem produsele sanatoase si sa avem o dieta echilibrata. Si totusi, constatam in fiecare zi ca nu-i chiar atat de simplu.

Nutritionista Desiree Nielsen trateaza pacienti cu afectiuni digestive cronice si boli inflamatorii, avand o abordare mai practica. Ea admite ca nutritia functionala este cruciala pentru sanatate, dar spune ca aceasta nu trebuie sa devina o rutina plictisitoare.

Explicand viziunea asupra alimentatiei pe care o urmeaza, nutritionista a amintit

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

cateva ingrediente neobisnuite pe care le trece periodic pe lista de cumparaturi. Iata care sunt cele trei alimente pe care ea le recomanda pentru ca iti furnizeaza cei mai buni nutrienti si te ajuta sa-ti diversifici dieta!

Desi este o adepta a dietei vegetariene, Nielsen intelege ca unora le e greu sa renunte la proteinele de origine animala, asa ca nu vrea sa dea sfaturi dificil de urmat. „Totul se reduce la cat de multe dintre aceste alimente consumam in raport cu plantele. Daca in farfurie ai 80% plante, ceea ce pui in restul de 20% este treaba ta”, este principiul ei.

O sugestie buna

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

pentru acest 20%: pestele oceanic. Sardinele, somonul salbatic, macroul, ansoa si heringul au multe proteine si omega-3. Consumul de peste oceanic are efecte benefice asupra sanatatii sistemului cardiovascular si reduce colesterolul.

„Daca tinem cont de densitatea de nutrienti si de impactul asupra mediului, cred ca pestele oceanic bogat in omega-3 este un punct bun de pornire”, conchide Nielsen.

Citeste continuarea…

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri