luni, mai 23, 2022

Când apare o durere de cap, mulți dintre noi apelăm la cutia cu medicamente. Însă există un condiment exotic benefic pentru întregul organism. Nu te scapă doar de durerile de cap. Are efect antidepresiv și antiinflamator, detoxifică organismul și poate reduce riscul de cancer colorectal.

Te doare capul? Nu mai lua pastile, adaugă acest condiment în cafea

Cardamomul este un condiment din familia ghimbirului. În trecut, cardamomul era utilizat nu doar pentru gustul său aparte, ci și pentru a combate sau ameliora diverse probleme de sănătate.
Are un gust dulce și ușor picant, cu aromă de eucalipt, citrice și camfor.

Te-ar mai interesa: Topul celor mai CURATE alimente. Lygia Alexandresc...

Adăugat în cafea, acesta îi conferă un gust aparte și un miros fabulos

Datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor esențiale conținute, cardamomul ar putea avea efect benefic asupra sistemului nervos. Mai mult, ameliorează afecțiuni precum anxietatea sau depresia. De asemenea, ar putea fi benefic pentru persoanele astmatice, ajutând la înlăturarea mucusului și la reducerea inflamațiilor.

Ameliorează afecțiuni precum anxietatea

Unele studii arată că acest condiment ar putea avea un rol și în prevenirea cheagurilor de sânge, având totodată efect analgezic și de reglare a tensiunii arteriale.


Cardamomul este un condiment considerat afrodiziac, fiind recomandat bărbaților care se confruntă cu disfuncții erectile.

Te-ar mai interesa: Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima d...

Desigur, combinat cu efectele necontestate ale cafelei, cardamomul nu face decât să potențeze beneficiile asupra sănătății.


Cafea cu cardamon, un deliciu

Dar dacă vrei să prepari acasă această combinație interesantă, zdrobește o singură boabă de cardamom într-o ceașcă de cafea. Ulterior poți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de cum ți se pare gustul. Și poți înlocui zahărul cu scorțișoara!

Te-ar mai interesa: Destăinuirea care a uimit lumea. Asistentă: „Am su...

Condimentele se pun în cafea abia după ce aceasta a stat la infuzat în apă fierbinte. Dacă faci cafeaua la ibric, pune cardamomul în băutură la 5 minute după ce aceasta a fost luată de pe foc, potrivit csid.ro.

Beneficii potențiale ale cardamomului asupra sănătății

Cardamomul poate fi util pentru sănătate și în alte moduri. Oamenii de știință au descoperit că nivelurile ridicate de antioxidanți din acest condiment pot preveni mărirea ficatului, cât și anxietatea și ar putea ajuta și la pierderea în greutate.

Te-ar mai interesa: Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! „Nu mai p...

Pierderea în greutate

Un studiu efectuat pe 80 de femei prediabetice (dintre care unele erau supraponderale, iar altele obeze) a găsit o legătură între cardamom și o ușoară reducere a circumferința taliei. Cu toate acestea, studiile pe șobolani privind ascoiera cardamomului cu pierderea în greutate nu au găsit rezultate semnificative.

Anxietate

Un studiu efectuat pe șobolani sugerează că extractul de cardamom poate preveni comportamentele anxioase. Acest lucru s-ar putea datora faptului că nivelurile scăzute de antioxidanți din sânge au fost corelate cu dezvoltarea anxietății și a altor tulburări de dispoziție.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute pe care le au MĂSLINELE. DE c...

Protecția ficatului

Extractul de cardamom poate scădea nivelul crescut al enzimelor hepatice, al trigliceridelor și al colesterolului. De asemenea, pot preveni mărirea ficatului, ceea ce ar reduce riscul de boală a ficatului gras.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private