Telocitele pot participa la regenerarea hepatică și la formarea de vase de sânge după infarct

Telocitele pot participa la regenerarea hepatică și la formarea de vase de sânge după infarct
Telocitele pot participa la regenerarea hepatică și la formarea de vase de sânge după infarct

Telocitele pot participa “decisiv” la regenerarea hepatică precum și la formarea de vase de sânge în inima lezată după infarctul de miocard, arată un studiu citat de cercetătorii de la Institutul Național de Patologie “Victor Babeș”.

“După ani de studiu și cercetări împreună cu mari cercetători ai lumii din Germania, China, Italia, Belgia, Polonia sau SUA putem vorbi despre rezultate concrete. Telocitele pot participa decisiv la regenerarea hepatică precum și la formarea de vase de sânge în inima lezată după infarctul de miocard. Un alt pas a fost deja făcut: am demarat analiza genelor cromozomiale din Telocite, urmare a unui studiu amplu realizat împreună cu cercetătorii chinezi. De asemenea, s-a demonstrat și în ce condiții scade numărul Telocitelor, chiar și până la dispariția acestora din organismul uman. Iar noutățile nu se opresc aici și pentru prima oară de la descoperirea Telocitelor, statul român sprijină direct cercetările, în cadrul unui proiect de anvergură”, se arată într-un comunicat de presă al institutului.

Potrivit sursei citate, marți, în Amfiteatrul Institutului Național de Patologie “Victor Babeș” vor fi prezentate, în premieră, cele mai recente descoperiri referitoare la Telocite, dar și informații despre sprijinul pe care statul român îl oferă pentru cercetătorii de la “Victor Babeș”.

La eveniment sunt așteptați să participe alături de acad. Laurențiu M. Popescu, Mihnea Costoiu — ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, prof. dr. Sorin Oprescu — primarul Capitalei și acad. I. Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox