duminică, iunie 13, 2021

Terapie pentru cancer, benefică și în cazuri de astm! Astmul bronșic va putea fi tratat cu o metodă nouă și revoluționară, aplicabilă direct cauzei bolii și nu simptomelor, ca până acum.

Pacienții afectați

au primit noi speranțe că vor putea respira mai bine, datorită acestui tratament revoluționar dezvăluit de savanții australieni.

Un studiu realizat de Institutul de Cercetări Medicale Walter şi Eliza Hall (WEHI) din Melbourne, Australia, a arătat în studiile preclinice că, prin inhibarea enzimei Ezh2, se poate „opri” şi inversa inflamaţia necontrolată asociată cu astmul.

„Am făcut cercetări asupra astmului în starea preclinică de mult timp şi nu am văzut niciodată înainte un tratament care să elimine semnele unui răspuns imun alergic ca acesta”, a spus unul dintre autorii studiului,

dr. Christine Keenan.

„Este captivant pentru că aceste descoperiri ar putea fi piatra de hotar pentru a dezvolta un nou tratament eficient pentru astmul alergic”, a mai spus ea.

Una din nouă persoane suferă de astm şi medicamentele actuale, precum inhalatoarele, tratează doar simptomele bolii, care reprezintă o reacţie alergică ce conduce la acumularea de mucus, îngustarea căilor respiratorii şi dificultăţi în respiraţie.

Tratamentul utilizează un medicament inhibitor al enzimei care este utilizat în prezent în studiile clinice pentru leucemie.

„Deoarece medicamentul este deja bine tolerat

de om, ne aşteptăm ca tranziţia de la oncologie la tratamentele pentru inflamaţie să se facă uşor”, a declarat co-autorul studiului, dr Rhys Allan.

„Speram ca acest studiu să clarifice calea de urmat pentru investigaţii suplimentare cu privire la un medicament foarte bine direcţionat şi eficient pentru astmul bronşic”, a mai spus el, citat de Agerpres.

Ultimele stiri

Parteneri