joi, mai 26, 2022

Timișoara. Un pacient a luat foc pe masa de operație. Medicul a suferit,de asemenea, leziuni de arsură superficiale.

Joi, 31 martie, un bărbat în vârstă de 84 de ani a suferit arsuri pe masa de operație la nivelul feței și regiunii cervicale anterioare, prin aprinderea câmpului operator.

Incidentul a avut loc în timul unei intervenții de extirpare a unei formațiuni tumorale, la o unitate medicală  din Timișoara, ce aparține de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

Timișoara. Un pacient a luat foc pe masa de operație

„Un pacient cu multiple comorbidități cardiovasculare, neoplazice, cu Parkinson, care s-a internat la noi prin Serviciul Ambulator pentru o formațiune tumorală latero cervicală, suspiciune de proces neoplazic.

S-a început cu o anestezie mai superficială, din cauza comorbidităților pacientului. La un moment dat, împreună cu colegii anesteziști, am solicitat să facem convertirea printr-o intubație orotraheală, întrucât pacientul era pe o anestezie intravenoasă, cu mască de oxigen și monitorizare.

Înainte de aaceastă convertire, pregătind zona din care am scos procesul tumoral ca să facem ultime retușuri pentru a închide plaga, a apărut o flamă în câmpul operator, noi folosind cauterul, și a luat foc câmpul operator.

Te-ar mai interesa: Monica Pop: „Stop acestor înșelătorii! Pot da canc...

Am luat imediat de pe pacient câmpul aprins, colegii de la Anestezie au oprit oxigenul. Pacientul s-a ales, totuși, cu niște leziuni de arsură superficiale la nivelul feței și regiunii cervicale anterioare”, a declarat dr. Gheorghe Nodiţi, medicul care a realizat intervenția medicală, potrivit RoHealth Review.

Starea pacientului este stabilă

Întrucât s-a lucrat într-o arie foarte mică, de circa 25 de centimetri pătraţi, flama a afectat şi mâinile medicului chirurg Gheorghe Nodiţi, care a efectuat intervenţia, precum şi ale asistentei, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Fructul ieftin care ne crește speranța de viață. C...

„Când am pus mâna pe câmpul arzând, fiind cu mănuși, acestea au luat foc. Am reușit să le arund repede din mâini și am niște leziuni superficiale, care nu pun probleme”, a afirmat Gheorghe Nodiţi.

Starea pacientului este stabilă, având o evoluție favorabilă, afirmă medicul.

„Este stabil, parametrii sunt normali, din punctul nostru de vedere are o evoluție favorabilă”, ne-a mai declarat dr. Gheorghe Nodiţi.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private