Sari la conținut

Timpul, un bun remediu pentru autism

În cadrul cercetării au fost analizaţi 34 de copii diagnosticaţi cu autism care au continuat să meargă la şcoli normale. În urma testelor cognitive şi a observaţiei, elevii nu arătau semne că ar mai avea simptome ca: probleme de vorbire, interacţiune socială sau cu recunoaşterea facială.

Cercetătorii sunt de părere că rezultatele studiului pot avea nenumărate explicaţii. Pe când unii copii se pot vindeca de autism, în cazul altora poate fi doar o ameliorare a simptomelor.

,,Diagnosticul de autism, de obicei, nu dispare cu timpul, însă cercetarea relevă o gamă foarte largă de rezultate posibile. Pentru un rezultat pe termen lung, trebuie să avem mai multe informaţii despre natura aceste tulburări şi despre rolul terapiei”, a explicat  Dr Thomas Insel, director la National Institute of Mental Health.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea centrală din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului-TSA.

La nivel internaţional un copil dintr-o sută este diagnosticat cu autism. În România, nu există o evidenţă exactă, însă oficial sunt aproximativ de 6.000.

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel