Toate motivele pentru care ar trebui sa-ti minti partenerul

Toate motivele pentru care ar trebui sa-ti minti partenerul
Toate motivele pentru care ar trebui sa-ti minti partenerul

 

Desi sinceritatea ar trebuie sa fie fundamentul oricarei relatii de cuplu, nu exista parteneri care sa nu se minta unul pe celalalt, cel putin ocazional, fortati de situatie.

Toate sfaturile relationale, dar si bunul simt spun ca sinceritatea este un fel de „bratara de aur” in relatia de cuplu. Totusi, este imposibil sa nu scapam cate o minciuna, in unele cazuri spunerea unui neadevar fiind chiar necesara.

Dar chiar este nevoie sa ne mintim iubitele si iubitii? Teoretic, nu este necesara minciuna in relatie, insa practica ne arata adesea contrariul. In unele momente, o minciuna poate salva situatia.

Iata de ce este necesara minciuna in cuplu!

1. Pentru ca nicio relatie nu este perfecta!

Bunavointa si principiile care ne ghideaza in viata sunt concepte perfecte in teorie, materializarea lor fiind insa deficitara. De ce? Nicio relatie nu este perfecta. Fiecare relatie de cuplu are hibele ei, are tensiunile ei si este marcata de frustrarile spuse si nespuse ale celor doi parteneri.

Intr-o astfel de situatie, pretentia de sinceritate totala este inutila, caci sinceritatea nu poate guverna o relatie imperfecta. Intr-un astfel de context, partenerii sunt adesea nevoiti sa minta, in multe cazuri, spre binele relatiei.

2. Pentru ca ne iubim prea mult pe noi insine

Indiferent cat de mare este iubirea fata de partener, cea fata de sine si nevoia de autoprotectie va determina omul sa se salveze din majoritatea situatiilor in care are ceva de riscat. Mai mult, fiecare om este manat de instinctul de a-si proteja stima de sine.

Destabilizarea stimei de sine poate avea consecinte mai grave asupra unei relatii decat o minciuna spusa pentru protejarea increderii in fortele proprii. Luati exemplu femeilor care se desconsidera pe sine, care nu au incredere in propria
fire, in propria personalitate, in propriile puteri. Aceste femei au adesea de pierdut la locul de munca, dar si in relatia cu parternerul, caci modul in care ele se vad pe ele insele va fi insusit, treptat, si de cei din jur. Daca o femeie bombane zilnic ca este “grasa” sau “urata”, in cele din urma partenerul ei ii va da crezare. Este aceeasi situatie cu accesele de gelozie. Daca acuzi un barbat ca te-a inselat sau ca are ganduri indecente cu alte femei, chiar si in cazul in care el este total nevinovat, tu – ca femeie – vei “implanta” in mintea lui posibilitatea comiterii unui act de infidelitate. Repetitia este mama invataturii si in sensul bun, si in cel rau.

 

Continuarea pe Lyla.ro

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook