joi, septembrie 23, 2021

În fiecare an, multe femei cu cancer ovarian sunt diagnosticate greșit cu sindrom de colon iritabil, stres, reflux sau o infecție a tractului urinar, din cauza similitudinilor simptomatice.  Dacă manifestați simptome de cancer ovarian, cel mai important lucru pe care trebuie să-l amintiți este să vă păstrați calmul.

Doar pentru că este posibil să aveți unele simptome ale cancerului ovarian nu înseamnă neapărat că aveți boala. Potrivit Societății Americane a Cancerului, șansa unei femei de a dezvolta cancer ovarian invaziv în timpul vieții este de aproximativ 1 din 73.

Iată cele mai frecvente opt semne de avertizare ale cancerului ovarian la care ar trebui să aveți grijă.

1. Oboseala

Să te simți obosită aproape tot timpul nu este normal.

A nu avea energie este un semn că ceva nu este în regulă cu corpul tău și ar trebui verificat de către medicul tău.

2. Durerea pelviană

O femeie poate simți durere sau disconfort în regiunea pelviană și, uneori, în abdomen. Dacă durerea este persistentă, nu trebuie ignorată sau acoperită prin utilizarea analgezicelor. Durerea în regiunea pelviană este ceva care ar trebui consultat de către un medic.

3. Constipație și alte modificări ale intestinului

Cancerul ovarian și modificările intestinului merg mână în mână. Femeile care au probleme digestive persistente, care includ constipație, diaree, gaze crescute, balonare, greață și vărsături, ar trebui să se adreseze unui medic cât mai curând posibil.

4. Durerea de spate

Durerile de spate care radiază în regiunea pelviană, însoțite de greutate pelviană, trebuie luate în serios și este necesar un examen medical.

5. Pierderea poftei de mâncare și senzația de „plin” mai rapid când mănânci

Scăderea poftei de mâncare și scăderea inexplicabilă a greutății ar putea fi un indiciu al cancerului ovarian, astfel încât o femeie trebuie să solicite asistență medicală pentru a descoperi cauza.

6. Urinare urgentă sau frecventă

Atunci când o femeie are un impuls frecvent și puternic de a urina și are probleme în a ține urina pentru perioade scurte de timp, aceasta ar putea fi cauzată de slăbirea mușchilor podelei pelvine sau de o infecție a tractului urinar. Cu toate acestea, dacă aceasta continuă după ce a ținut tratament medical, este important o vizită la medic.

7. Durere în timpul actului intim

Cel mai frecvent motiv pentru durere în timpul actului intim este din cauza lubrifierii vaginale insuficiente.

La femeile care au cancer ovarian avansat, durerea în timpul actului intim se simte de obicei în partea dreaptă sau stângă a pelvisului.

8. Balonare abdominală

Umflarea sau balonarea abdominală este foarte frecventă la femeile cu cancer ovarian. Pe măsură ce boala progresează, distensia abdominală și balonarea se vor agrava. Abdomenul va crește constant în dimensiune și este un simptom care necesită investigații medicale urgente.

Ultimele stiri