Din cuprinsul articolului
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să se consume alimente sănătoase, dar şi alte remedii naturiste, inclusiv diverse condimente.
Uneori sângele se poate coagula prea mult, ducând la complicații care pot fi potențial periculoase, precum tromboza venoasă. Aceasta debutează prin formarea unui cheag de sange într-o venă profundă a organismului, de regulă, la nivelul membrelor inferioare sau pelvisului, care pot duce la apariţia unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.
Remedii naturale care protejează inima
De aceea, consumul regulat de legume, bogate în vitamine și minerale, sunt esențiale pentru sănătate şi au o legătură puternică în special cu sănătatea vaselor de sânge din gât. Aceste vase de sânge joacă un rol esențial în aprovizionarea cu sânge a creierului. Dacă aceste vase se îngustează și se blochează, creierul devine o țintă mai ușoară pentru ischemie, cu risc crescut de AVC.
Sfecla
Aceasta este foarte benefică pentru sănătate, deoarece este bogată în vitamine, minerale și compuși organici precum carotenoizi, vitamina C, magneziu, fier, cupru și fosfor, fiind în același timp o sursă excelentă de antioxidanți. Au foarte puține calorii și nu conțin colesterol.

Varza
Varza este o legumă sănătoasă pentru inimă. Este foarte bogată în nutrienți care sunt benefici pentru sănătatea vaselor de sânge. Varza este bogată în vitamina C, care luptă împotriva inflamațiilor și îmbunătățește digestia.
În plus față de sănătatea inimii, varza ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, doi factori cheie în apariția bolilor de inimă și a ischemiei.

Conopida
O porție de conopidă asigură 12 procente din aportul zilnic de fibre. Conopida este o sursă bună de vitamine C și K. Vitamina K este esențială pentru o inimă sănătoasă și oase puternice. Folatul și vitamina B6 găsite în conopidă sunt, de asemenea, importante pentru metabolism și sânge.

Broccoli
O porție de broccoli asigură 20% din aportul zilnic recomandat de fibre și satisface nevoile zilnice de vitamine C, K, A și folat. Broccoli este bogat în vitamina B6, calciu, fier și vitamina E.
Fierul este esențial pentru sănătatea sângelui, în timp ce calciul întărește oasele și hormonii. Vitamina E joacă un rol esențial în sănătatea pielii, dar mai presus de toate, susține inima, vederea și creierul.

Medicii spun că adăugarea mai multor legume în dieta zilnică nu este doar un pas către o nutriție mai bună – este o investiție activă în sănătatea dumneavoastră pe termen lung.
Fiecare dintre legumele menționate contribuie cu un set unic de compuși benefici care acționează sinergic pentru a proteja sistemul circulator, în special în zone delicate precum gâtul și creierul. Fie că le consumați crude, la aburi sau prăjite, cel mai important lucru este să le aveți în farfurie în mod regulat, recomandă actualno.com.
Nu trebuie să faceți schimbări drastice – chiar și pașii mici, cum ar fi adăugarea unei porții de broccoli la cină sau schimbarea garniturii cu salată de varză și sfeclă, pot face o mare diferență. Cheia este consecvența. În timp, corpul dumneavoastră vă va mulțumi cu mai multă energie, o circulație mai bună și un risc mai scăzut de boli de inimă.