vineri, septembrie 30, 2022

Tratamentul pentru menopauză se poate realiza prin utilizarea medicamentelor hormonale, întotdeauna sub îndrumarea unui medic, deoarece pentru unele femei această terapie este contraindicată, cum ar fi în cazul celor care au cancer mamar sau endometrial, lupus, porfirie sau au avut episoade de infarct sau accident vascular cerebral.

Medicamente sau remedii natural?

În cazul celor pentru care nu este contraindicată, se poate prescrie terapia de substituție hormonală, deoarece aceasta este capabilă să reducă intensitatea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile, iritabilitatea, osteoporoza, bolile cardiovasculare, uscăciunea vaginală și instabilitatea emoțională.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

 1. Medicamente
 • Tratamentul farmacologic indicat de medicul ginecolog pentru menopauză include tratamentul hormonal (HT) cu estrogeni și/sau progestative.
 • Ginecologul poate indica utilizarea unor medicamente, cum ar fi: Femoston, Estredox, Juvenum: conține în compoziția sa hormonii Estradiol și Didrogesteron.
 • Climene: conține hormoni valerat de estradiol și progestogen.

În plus, pot fi indicate antidepresivele și analgezicele, în funcție de gravitatea simptomelor manifestate.

Tratamentul farmacologic va depinde de schema de terapie hormonală luată în considerare de medic pe baza istoricului clinic al fiecărei femei. Este important să se evalueze eficacitatea terapiei, astfel încât medicul va reevalua simptomele femeii lunar sau la fiecare 2 luni după începerea tratamentului.

Studiile au arătat că utilizarea terapiei simple cu estrogeni pe cale orală la femeile care încă mai au uter timp de 1 an sau mai mult crește riscul de cancer, motiv pentru care este important ca ginecologul să însoțească femeia pe tot parcursul tratamentului, notează tuasaude.com.

Te-ar mai interesa: A murit Alexandru Arșinel, la 83 de ani! „Zilele î...

 1. Alimente

Pentru tratamentul nutrițional al menopauzei, se recomandă consumul zilnic de alimente care conțin fitoestrogeni, cum ar fi soia și semințele de in, de exemplu, deoarece acestea conțin un compus a cărui compoziție este foarte asemănătoare cu estrogenii umani și, din acest motiv, pot contribui la atenuarea simptomelor menopauzei.

Se recomandă consumul a 60 g de proteine din soia pe zi pentru a avea efect mai ales asupra bufeurilor care apar în timpul menopauzei.

Te-ar mai interesa: Gwyneth Paltrow, secretul unui trup perfect! Cum s...

Creșterea consumului de lactate

Alte sfaturi importante sunt creșterea consumului de lapte și derivate ale acestuia pentru a combate osteoporoza, consumul de apă din abundență pentru a preveni uscarea pielii și a părului, precum și prepararea unor mese ușoare, în cantități mici și mâncarea întotdeauna la fiecare 3 ore.

În plus, ar trebui practicată o anumită formă de activitate fizică pentru a asigura eliberarea de endorfine în fluxul sanguin și pentru a promova o stare de bine.

Te-ar mai interesa: Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicații...


Medicamente naturale, o modalitate bună

 1. Remedii naturale

Tratamentul natural al menopauzei poate fi efectuat prin utilizarea medicamentelor fitoterapeutice, care trebuie, de asemenea, să fie prescrise de medic:

 • Izoflavonele din soia. Vedeți cum să luați lecitină de soia;
 • Valerian;
 • Lignani (cereale, fructe, legume și semințe);
 • Ginseng;
 • Coumestani (lucernă).

Aceste medicamente naturale sunt o modalitate bună de a găsi starea de bine la menopauză, însă ele sunt contraindicate celor care iau medicamente hormonale prescrise de medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private