UIMITOR. Ce schimbări se petrec în corpul tău dacă nu fumezi 30 de zile

UIMITOR. Ce schimbări se petrec în corpul tău dacă nu fumezi 30 de zile
UIMITOR. Ce schimbări se petrec în corpul tău dacă nu fumezi 30 de zile

Chiar și la 20 de minute după ce ai renunțat la fumat, apar primele efecte pozitive asupra plămânilor și creierului. Însă dacă nu fumezi deloc timp de 30 de zile, schimbările sunt uimitoare:

 • După 20 de minute: În acest interval, pulsul şi tensiunea arterială revin la normal. De asemenea, mâinile şi picioare devin mai calde. Probabil ai remarcat faptul că atunci când fumezi, inima îţi bate mai rapid şi simţi că nu ai suficient aer în plămâni. De asemenea, ai senzaţia de sufocare şi uşoară ameţeală. Toate acestea se datorează aritmiei (pulsului neregulat) şi presiunii arteriale ridicate.
 • După 24 de ore: După doar 24 de ore fără ţigări, riscul de a suferi un atac de cord scade semnificativ. Fumatul creşte riscul unui atac de cord cu 70%, dar iată că organismul tău începe să se regenereze şi să lupte pentru supravieţuire încă din prima zi când renunţi la acest obicei.

  De asemenea, nivelul de monoxid de carbon revine la normal, iar plămânii elimină o parte din toxine. În timpul acestui proces, este posibil să tuşeşti şi să ai senzaţia de înec. Nu te îngrijora – aceste simptome indică faptul că te afli pe drumul cel bun. Organismul tău luptă din greu pentru a scăpa de substanţele chimice din ţigară.

 • După 48 de ore: Două zile mai târziu, simţul gustului şi mirosului se îmbunătăţesc semnificativ. Mâncarea ţi se va părea mai gustoasă, cafeaua va avea o aromă mai intensă, iar parfumul tău preferat se va simţi în aer şi pe haine într-o măsură mai mare decât de obicei. Un alt beneficiu este că terminaţiile nervoase încep să se regenereze şi să se adapteze la absenţa nicotinei. În curând, te vei putea concentra mai bine şi vei reţine informaţiile mai uşor. Acum este important să depăşeşti stările de iritabilitate şi furie, care vor atinge pragul maxim.
 • După 2 săptămâni: Primele două săptămâni sunt cele mai dificile. Fumătorul are nevoie de tot suportul pe care îl poate primi. Dacă ai reuşit să stai departe de ţigări timp de două săptămâni, plămânii tăi vor funcţiona mai bine şi circulaţia sângelui se va îmbunătăţi. Cei care suferă de bronşită vor observa o diminuare a simptomelor.

  În tot acest timp, vei expectora mucus şi toxine. Capacitatea pulmonară va creşte cu până la 30%. Încă puţin şi vei scăpa definitiv de acea senzaţie de sufocare care apare când urci scările sau alergi.

 • După 30 de zile: În decurs de o lună de la ultima ţigară, simptomele specifice sevrajului ar trebui să dispară complet. Acestea includ furia, starea de nelinişte, anxietatea, insomniile şi depresia. Vei observa că pielea ta şi-a recăpătat elasticitatea şi că tenul arată mult mai bine. De asemenea, nu îţi vei mai simţi picioarele grele.

  Cele mai mari schimbări se vor reflecta asupra funcţiei respiratorii. Milioanele de cili pe care îi ai în plămâni se regenerează şi elimină toxinele, ceea ce duce la îmbunătăţirea respiraţiei şi a sistemului imunitar.

Organismul uman are o capacitate uimitoare de a se regenera. Este suficient un efort minim din partea ta, respectiv renunţarea la fumat, pentru a-l ajuta să repare răul cauzat de acest viciu. Deşi simptomele sevrajului vor fi mai pronunţate şi mai dificil de suportat de către fumătorii înrăiţi, beneficiile sunt imediate.

1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox