Sari la conținut

Un bărbat vaccinat, infectat a treia oară în șase luni. Cum explică medicii acest caz, unic în țară

holurile spitalului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spital

Un bărbat vaccinat, infectat a treia oară în șase luni. Cum explică medicii acest caz, unic în țară.

Cazul unui bărbat, în vârstă de 70 de ani, din judeţul Buzău, care s-a îmbolnăvit pentru a treia oară de COVID-19, în mai puţin de şase luni, este surprinzător, ținând cont de faptul că bărbatul este vaccinat cu două doze de ser anti-covid Pfizer.

Un bărbat vaccinat, infectat a treia oară în șase luni

În acest moment, bărbatul este internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău. Din primele informaţii de la medici, cazul bătrânului din Buzău, reinfectat pentru a treia oară, ar putea fi unic în țară.

Potrivit tuturor indiciilor medicale de până acum, e vorba de o premieră națională.

Bărbatul e la a treia infectare în mai puțin de o jumătate de an. Prima oară a avut o formă ușoară de boală, a doua oară, în toamnă, o formă medie, iar acum e într-o stare bună, prezentând o formă ușoară de COVID-19, potrivit medicului.

Singura explicație posibilă pe care o găsesc medicii în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

Cum explică medicii acest caz, unic în țară

Medicul infecţionist Bogdan Micu mai spune că tulpina Omicron a devenit predominantă la Buzău, fapt care se vede din starea pacienţilor care vin la spital dar şi din numărul mare de pozitivări din ultimele zile precum şi numărul crescut de reinfectări.

„Este un pacient care este la al treilea episod de COVID, primul în august, al doilea cândva în octombrie şi al treilea este internat momentan la noi.

Este un bărbat cu comorbidităţi, o hemopatie malignă, probabil că este cu Omicron, are o formă uşoară fără afectare pulmonara.

În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare a avut tot o formă uşoară.

Cei care se reinfectează, de obicei, se infectează cu o altă tulpină şi anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecţie pentru noua tulpină care circulă momentan, din cauza mutaţiilor suferite de virus”, a declarat dr. Bogdan Micu, șeful secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Buzău.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel