Sari la conținut

Un câștigător de Nobel susține că acesta e alimentul care hrănește cancerul și îl răspândește în tot organismul

cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proteina care prezice riscul de cancer și diabet

Alimentul care hrănește cancerul. Castigatorul premiului Nobel din anul 1920, Dr. Otto Warburg, este de parere ca celulele canceroase se hranesc cu zahar.

Conform teoriei lui, atunci cand organismul descompune zaharul, produce anumite substante chimice care incurajeaza dezvoltarea cancerului si disfunctiile mitocondriale. Astazi stim cu certitudine un lucru, cu cat consumam mai mult zahar, cu atat corpul devine mai rezistent la insulina.

IGF-ul blocheaza procesul de regenerare al celulelor

Cand acest lucru se intampla, corpul trebuie sa produca si mai multa insulina prin factorul de crestere a insulinei care sustine cresterea si dezvoltara celulelor canceroase.

Organismul are un sistem propriu de functionare care face ca celulele sanatoase sa se dezvolte si sa se raspandeasca si care le ucide pe cele nesanatoase. Factorul de crestere a insulinei IGF – Insulin Growth Factor, afecteaza acest functionament si are ca efect fix contrariu.

IGF-ul blocheaza procesul de regenerare al celulelor si acestea continua sa tot creasca pana se imbolnavesc. Tocmai acesta este motivul pentru care rata de fatalitate este atat de mare in cazul celor care sufera de probleme de sanatate cauzate de IGF cum ar fi diabeticii.

Cum sa nu mai alimentezi celulele canceroase prin eliminarea zaharului din alimentatie

Cel mai important este sa incercam sa eliminam zaharul artificial din alimentatia noastra de zi cu zi. Nu este vorba de zaharul natural care provine din fructe, spre exemplu, ci de alimentele care au un adaos mare de zahar complet nenatural.

Zaharul este un drog, este mai puternic chiar decat cocaina. Milioane de oameni sunt dependenti de zahar fara sa fie constienti de acest lucru. Incepeti sa eliminati zaharul din dieta zilnica in pasi marunti. Ati putea, in prima instanta, sa renuntati la bauturile carbogazoase cum ar fi Coca Cola, ce au un continut ridicat de zahar.

O doza de coca cola are mai mult de 34 de grame de zahar, mult mai mult decat un adult poate si trebuie sa consume pe zi. Incercati sa inlocuiti alimentele bogate in zahar cu cele bogate in proteine sau consumati fructe ce contin zahar natural si nu in cantitate atat de mare. Daca doriti sa aflati mai mullte despre cum sustine consumul de zahar dezvoltarea cancerului, va invitam sa vizionati video-ul de mai jos.

Tineti minte, totusi, zaharul este combustibilul principal pentru majoritatea cancerelor. Acesta favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase intrucat “hraneste” celulele maligne.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel