luni, decembrie 5, 2022

Unul dintre cei mai importanți oameni de știință în materie de vaccinuri din Marea Britanie a declarat recent că administrarea vaccinurilor de rapel tuturor la fiecare șase luni este „nu este sustenabilă”.

Profesorul Sir Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, a lansat un mesaj de speranță publicului. Acesta a transmis societății să se „deschidă”, în ciuda amenințării variantei Omicron.

Te-ar mai interesa: Ateroscleroza: semne de alarmă ale înfundării vase...

Vorbind pentru The Telegraph, la un an de la prima administrare a vaccinului AstraZeneca, profesorul Pollard și-a exprimat optimismul pentru viitor – chiar dacă varianta Omicron continuă să devasteze Marea Britanie.

Expertul în vaccinuri consideră că Marea Britanie nu ar trebui să înceapă să lanseze al patrulea vaccin împotriva Covid-19 până când nu există mai multe dovezi că este necesară și a patra doză.

„Răul cel mare este în spatele nostru. Trebuie doar să trecem iarna”, a spus Pollard.

În ceea ce privește maniera actuală în care Boris Johnson gestionează criza, cu restricțiile sale relativ ușoare din Anglia, profesorul Pollard a spus: „(Se pare că funcționează până acum. Sistemul nu se prăbușește. Este cumva echilibrat.

Te-ar mai interesa: Dorica Dan: Peste 5.500 de boli rare nu au cod, nu...


„Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni”

Un expert în vaccinuri avertizează. Sir Andrew, care încet-încet și-a schimbat declarațiile după ce a observat evoluția pandemiei, a insistat anterior că s-ar putea să nu fie nevoie de amplificatoare, a spus: „Viitorul trebuie să se concentreze pe cei vulnerabili și să pună la dispoziție vaccinuri sau tratamente pentru a-i proteja.

Știm că oamenii au anticorpi puternici timp de câteva luni după al treilea vaccin, dar sunt necesare mai multe date pentru a evalua dacă, când și cât de des cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare”, a declarat ieri expertul în epidemiologie.

Te-ar mai interesa: Mini accident vascular cerebral: cum îl recunoaște...

Andrew Pollard, președintele Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a adăugat: „Nu putem vaccina planeta o dată la patru sau șase luni. Nu este durabil sau accesibil. În viitor, trebuie să-i țintim pe cei vulnerabili”, este declarația lui publicată în dailymail.co/uk.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private