Un medicament mult așteptat împotriva hepatitei C a fost aprobat

Un medicament mult așteptat împotriva hepatitei C a fost aprobat
Un medicament mult așteptat împotriva hepatitei C a fost aprobat

Administrația pentru Produse Alimentare și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat un medicament mult așteptat împotriva hepatitei C care ar putea oferi un remediu mai rapid pentru milioanele de persoane infectate cu acest virus care afectează ficatul, informează sâmbătă Associated Press.

Compania Gilead Sciences care produce medicamentul a afirmat că FDA a aprobat vineri Sovaldi în combinație cu alte medicamente mai vechi pentru a trata principalele forme de hepatită C.

Tratamentele actuale pentru hepatita C pot dura până la un an de terapie și presupun injectarea săptămânală a unui medicament care provoacă efecte secundare asemănătoare gripei. Această formă de tratament vindecă doar trei din patru pacienți. Sovaldi este o pastilă zilnică care vindecă aproximativ 90% dintre pacienți în doar 12 săptămâni, în combinație cu alte medicamente mai vechi, conform studiilor companiei.

Se estimează că între 3 milioane și 4 milioane de americani sunt infectați cu virusul hepatitei C, deși mulți dintre ei nu știu că au această boală. Alții au fost testați pozitiv, însă așteaptă ca medicamente mai eficiente să devină disponibile. Simptomele hepatitei C pot să apară mult timp după pătrunderea virusului în organism, deși acesta poate provoca insuficiență hepatică, ciroză și cancer dacă boala nu este tratată.

1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox