vineri, august 12, 2022

 

UPDATE.

Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.
La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.
În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție.
ISU Constanța va prexenta intr – o declaratie de presă situația actualizată.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

Silviu Coșa, prefectul Județului Constanța, a anunțat că patru pacienți internați în secția ATI a spitalului au decedat. Acesta a mai declarat că pacienții evacuați din aceeași secție vor fi duși la Spitalul Județean, iar alte persoane internate în unitate vor fi transferate și la Spitalul Militar.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu echipaje ale ISU Călărași și ISU Ialomița. Din Călărași au fost trimise șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar din Ialomița, o ambulanță SMURD și una de transport victime multiple.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Știrea inițială:

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) transmite că, din primele informații, incendiul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, iar salvatorii intervin pentru evacuarea pacienților.

IGSU a activat Planul Roșu de Intervenție și a alocat mai multe autospeciale de stingere și ambulanțe SMURD.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private