Sari la conținut

Vă confruntați cu această situație când mergeți la toaletă? Este un efect secundar al aspirinei! Verificați IMEDIAT!

În toată lumea, mii de oameni încearcă diverse remedii pentru a scăpa de mahmureală. Unii pot opta pentru apă, alții pentru un sandviș cu slănină și un supliment de vitamina C. Cu toate acestea, unii optează pentru aspirină.  Există un efect secundar important la care trebuie să fiți atenți.

Aspirina are multiple utilizări. Poate fi folosit ca analgezic pentru afecțiuni minore precum dureri de cap, dureri de dinți și dureri de menstruație. Pot fi prescrise doze mai mici pentru a reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Ca și în cazul aproape tuturor medicamentelor, nu este lipsit de efecte secundare.

Există unele reacții adverse care, dacă aveți, necesită să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

Cinci dintre ele, spun Clinica Mayo, se referă la excreția deșeurilor din organism. Cu alte cuvinte, urinat sau defecare.

Ar trebui să vă consultați medicul de familie dacă aveți diaree după ce ați luat aspirină.

În plus, ar trebui să fii atent și la fecalele negre sau gudronate. Dacă scaunul devine neagru, acesta ar fi putut fi cauzată de sângerare în tractul gastrointestinal.

Două dintre aceste cinci simptome sunt legate de urinare. Acestea includ urina închisă la culoare și urina tulbure.

Dacă vezi sânge în urină, acest lucru poate fi, de asemenea, ca urmare a luării de aspirină.

În mod surprinzător, actul de a nu putea ieși cu scaunul: constipația, este, de asemenea, un efect secundar al luării în doză mică de aspirină.

Nu toată lumea va avea aceste reacții adverse, dar este important să fii conștient de ele pentru a ști să acționezi.

Lista completă a efectelor secundare va fi pe prospectul cu care vine aspirina sau explicată de medicul dumneavoastră sau de medicul dumneavoastră de familie.

Nu toată lumea poate lua aspirina în doze mici.

NHS spune, de exemplu, că nu este sigur pentru copii.

Este posibil să nu vi se prescrie aspirină dacă aveți:

  • O alergie la analgezice
  • Un ulcer de stomac
  • Indigestie
  • Astm
  • Probleme hepatice sau renale
  • Tensiune arterială crescută
  • O problemă de coagulare a sângelui
  • Ați suferit recent un accident vascular cerebral
  • Guta

Aspirina poate fi de asemenea utilă și în alte moduri decât ameliorarea durerii și reducerea riscului de atacuri de cord sau accident vascular cerebral.

De asemenea, poate fi prescris femeilor însărcinate pentru a preveni preeclampsia.

Despre fertilitate, NHS spune: „Nu există dovezi clare care să sugereze că aspirina reduce fertilitatea fie la bărbați, fie la femei”.

Orice întrebări suplimentare privind utilizarea aspirinei și a altor medicamente în timpul sarcinii pot fi găsite pe site-ul web BUMPS (Best Use of Medicine in Pregnancy).

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel