miercuri, decembrie 7, 2022

În cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Gheorghiţă, Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 , le-a transmis românilor sceptici la vaccinare garanțiile că vaccinul are toate autorizațiile necesare și este aprobat de către Agenţia Europeană a Medicamentului.

„Doar o campanie de informare şi comunicare corectă poate să livreze o informaţie ştiinţifică, validată, din surse sigure şi doar printr-o bună informare fiecare persoană poate să decidă în final dacă doreşte să se vaccineze sau nu.

Te-ar mai interesa: Îți place mâncarea picantă? Asta spune multe despr...

Aş sublinia încă o dată aspectul legat de faptul că vaccinarea este gratuită, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, nu este condiţionată.

Se vor folosi doar vaccinuri care vor primi autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi încă un deziderat important – siguranţa activităţii de vaccinare reprezintă pentru noi prioritatea zero”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, întrebat ce mesaj transmite românilor sceptici la vaccinare, în contextul în care un studiu arată că 4 din 10 români nu ar vrea să se vaccineze.

Acesta a adăugat că deoarece siguranţa vaccinării este prioritatea zero a CNCAV este pregătită riguros activitatea în cadrul campaniei de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

„Din acest punct de vedere pregătim cu temeinicie şi cu maximă rigurozitate activitatea din cadrul campaniei de vaccinare.

Înţelegem cât se poate de bine nevoia timpului scurt în care se desfăşoară evenimentele, dar înainte de toate este important să fim pregătiţi aşa încât să putem face faţă aceste provocări fără precedent”, a completat Gheorghiţă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private