Sari la conținut

Valeriu Gheorghiță: Va exista posibilitatea de programare telefonică, prin intermediul operatorului de call-center, pentru persoanele care nu pot accesa platforma

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, dezvăluie care sunt ultimele modificări în privința imunizării. Persoanele care nu pot accesa platforma, în special din mediul rural, vor putea beneficia de programare telefonică prin intermediul unui operator call-center.

De asemenea, o altă metodă de programare va fi înscrierea direct la centrul de vaccinare, pe liste. Aceste modificări au rolul de a facilita imunizarea la nivel național, luând în considerare faptul că unele persoane nu pot accesa platforma oficială.

Valeriu Gheorghiță: va exista posibilitatea de programare telefonică

„Vor fi în perioada următoare implementate, cât de curând, o serie de modificări în ceea ce privește modalitatea de programare, în ideea în care extindem diverse mijloace și căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare. Plecând de la ideea că, în mod deosebit în mediul rural, dar nu numai, de multe ori este dificilă accesarea platformei de programare, și atunci trebuie să găsim o serie de soluții, de metode complementare, prin care o persoană să beneficieze în final de vaccinare.

Și una dintre… sau două soluții concrete: va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call-center; persoana respectivă se va programa direct în centrul de vaccinare, fără să existe nevoia creării unui cont în platformă.

O altă modalitate pe care o avem în vedere este ca persoana respectivă, sau mai multe, să se programeze direct la centrul de vaccinare. Sunt în mod deosebit persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare și se trec pe listă exact în respectivul centru și se va stabili ziua în care să se prezinte pentru vaccinare. Deci, practic, încercăm să găsim aceste variante care să faciliteze programarea la vaccinare.

Un alt element important pe care vreau să îl transmit este legat de extinderea, dacă vreți, modalităților de vaccinare.

Știm și am discutat despre vaccinarea prin intermediul medicilor de familie, de asemenea am vorbit despre vaccinarea prin intermediul centrelor de vaccinare mobile și a echipelor mobile. Pot să vă spun că, de mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile și, de asemenea, prin sprijinul echipelor mobile, avem 14 județe identificate în care vom demara, pentru moment, această etapă de vaccinare.

Sigur că vor intra, rând pe rând, și alte județe și, de asemenea, avem 7 județe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte județe, acolo unde există spații adecvate, vom aloca doar echipe mobile, împreună cu tot ce au nevoie, pentru a efectua vaccinarea în spațiile deja amenajate. Pot să vă spun și care sunt aceste județe unde dislocăm centre mobile: Arad, Bacău, Constanța, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Sibiu”, explică Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel