duminică, noiembrie 27, 2022

Actorul Chris Hemsworth a anunțat că își pune cariera pe pauză după ce a aflat că are un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer.

Starul „Thor”, în vârstă de 39 de ani, a făcut descoperirea după ce a fost supus unei serii de teste în cadrul serialului său de documentare Disney+ „Limitless”.

Actorul a declarat pentru revista „Vanity Fair” că testele i-au confirmat „cea mai mare frică”, adăugând că acum va încerca să ia „măsuri preventive”.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Boala Alzheimer poate declanșa demența, ducând la confuzie, probleme de memorie și probleme de comunicare.

Potrivit BBC, Hemsworth a aflat că are două copii ale genei ApoE4, una de la mama sa și una de la tatăl său, ceea ce îl face de 8 până la 10 ori mai predispus să dezvolte boala decât cei care nu au ambele copii ale genei.

Aproximativ 2% până la 3% din populație poartă două copii ale genei. „Nu este ca și cum mi-am dat demisia”, a spus Hemsworth, dar a adăugat că știrea „a declanșat într-adevăr ceva în mine să vreau să îmi iau o pauză. ”

„Dacă vezi cum se previne Alzheimer, beneficiile acelor măsuri preventive te vor afecta pentru tot restul vieții”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Un polițist îl desființează pe Culiță Sterp: Ar tr...

„Este vorba despre managementul somnului, managementul stresului, nutriție, mișcare, fitness. Acestea sunt aceleași instrumente care trebuie aplicate în mod consecvent”.

Sursă FOTO: Rețete și Vedete

Are un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer

În serialul „Limitless”, Hemsworth este văzut punându-și corpul la încercare și explorând modalități de a trăi mai mult și mai sănătos.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

El a explicat că nu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer, dar că a fost avertizat de riscul mare pe care îl are de a o dezvolta.

„Nu este o genă deterministă, dar este un indiciu puternic”, a spus el. „Acum zece ani, cred că era considerat mai determinant”.

Hemsworth a spus că, conform planului inițial pentru serial, ar fi trebuit să primească în direct toate rezultatele testelor sale genetice pe cameră, dar creatorul seriei Darren Aronofsky i le-a dat în mod privat odată ce au fost obținute rezultatele.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din pliculețele de ceai. Sigur NU...

Starul Marvel a primit ulterior opțiunea de a elimina orice referință la boala Alzheimer din serial, dar a decis să includă riscul său genetic pentru boala Alzheimer pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere a bolii.

Actorul a dat asigurări că nu a vrut să o dramatizeze excesiv sau să o transforme în divertisment.

Hemsworth a confirmat, de asemenea, revistei că bunicul său a fost tratat pentru Alzheimer.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci cu o zi înainte de Sf. Andrei! ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private