Sari la conținut

Vești de ultimă oră pentru pensionari! Când vor primii pensiile recalculate

pensie de la 1 septembrie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
recalcularea pensiei

Vești de ultimă oră pentru pensionari! Au apărut noi informații care îi interesează pe seniorii din România, după toate discuțiile despre mărirea veniturilor acestora. Mai sunt câteva zile și vor afla când vor primii pensiile recalculate. Mnistrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, vine cu explicații.

Dintre cei trei milioane de pensionari, majoritatea vor avea pensii mai mari începând cu această dată. Autoritățile au garantat că nici o pensie nu va scădea în urma acestui proces de recalculare.

„Românii trebuie să reţină faptul că nicio pensie nu va scădea, deci se menţine cuantumul cel mai favorabil. Este foarte important ca românii să ştie acest lucru. Este adevărat că noua lege a pensiilor are o formulă care va aduce echitate în sistemul public de pensii. Ce înseamnă asta? Că dacă ai muncit la fel şi ai cotizat la fel chiar dacă ai ieşit la pensie pe legi diferite, chiar dacă eşti femeie sau bărbat, vei avea acelaşi cuantum al pensiei”, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

CITEȘTE CONTINUAREA

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel