sâmbătă, septembrie 25, 2021

Virusul SARS-CoV-2 a împărțit România în două. Dr. Emilian Imbri: „Virusul este inteligent. Ne pândește, ne studiază și ne atacă atunci când vrea el, nu când vrem noi”

Medicul Emilian Imbri este de părere că închiderea Bucureștiului ar fi un „lucru bun”, în condițiile în care carantina ar fi înțeleasă și respectată de toți românii. Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” consideră că virusul SARS-CoV-2 este „inteligent”, care ne studiază și ne atacă „atunci când vrea el, nu când vrem noi”.

Dr. Emilian Imbri: „Virusul ne pândește, ne studiază și ne atacă atunci când vrea el, nu când vrem noi”

„Sigur că a închide Capitala ar fi un lucru bun. Nu numai Capitala, ci și alte orașe. Dar știți cum ar fi un lucru bun? Dacă termenul de carantină ar fi înțeles de către cei care vor încerca să îl aplice. Nu va încerca nimeni să aplice. Termenul respectiv este un termen cu o definiție foarte strictă.

(…) Am spus de foarte multe ori că sunt lucruri pe care trebuie să le înțelegem și să le credem. Eu nu am studii științifice, așa cum nici ceilalți, care combat, nu au studii științifice la bază, care să poată să susțină un lucru simplu. Eu vă spun așa, ca un om bătrân, acest virus este un virus inteligent. Este un virus care ne pândește, ne studiază și ne atacă atunci când vrea el, nu când vrem noi”, a declarat dr. Emilian Imbri, în cursul zilei de duminică, la B1TV.

Virusul SARS-CoV-2 a împărțit România în două. Dr. Emilian Imbri: „O tabără este alcătuită din virus și aliații lui”

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a mai afirmat că România este împărțită, în momentul de față, în două tabere. O tabără e acelor „buni”, care încearcă să salveze oamenii. Cealaltă tabără este a celor „răi”, alcătuită din viruși și „aliații” săi.

„În momentul de față, România are mai multe tabere. Două sunt, de fapt. O tabără care încearcă să mai apere ce mai putem să apărăm ca să nu murim foarte mulți. Și o tabără care este alcătuită din virus și aliații lui.

Asta este cel mai cumplit lucru care se întâmplă într-o țară, ca virusul să își găsească aliați. Aliații virusului sunt români de-ai noștri, care vociferează, ies în stradă, îndeamnă, incită. Fără să realizeze că de fapt, dacă tu ca persoană nu vrei să porți mască, fă-o. Așa cum cineva spunea în seara asta pe un post de televiziune, eu merg acolo și îmi asum răspunderea și plătesc și amendă, dar eu fac ce vreau.

Fă treaba asta! Nu incita, nu chema mai multă lume lângă tine. Pentru că atunci când ești pe o anumită poziție și când dorești să te afirmi înseamnă că ai ceva în spate. Persoana care cheamă, incită, mulțumește și public într-o televiziune pentru că nu este singură și că este susținută. Înseamnă că în spate ai televiziuni care te susținut și oameni care răspund la chemarea ta”, a mai spus Emilian Imbri.

Ultimele stiri