
Vitamina banală și ieftină care poate opri demența. Studiu

Vitamina D poate ajuta la prevenirea demenței, susține un studiu. Cercetătorii au descoperit că suplimentarea acestui nutrient, creat de organism atunci când este expus la lumina soarelui, ar putea încetini apariția stării de pierdere a memoriei.
Studiul a fost realizat pe aproape 12.400 de adulți în vârstă și a a arătat că a fost deosebit de eficient la femei și pentru cei care nu au început deja să prezinte semne de declin cognitiv.
Te-ar mai interesa: Pericolul din farfurie: fructele și legumele cu ce...
Vitamina D este vitală pentru a ajuta la curățarea unei proteine care se poate acumula în creier, care provoacă boala Alzheimer.
„Știm că vitamina D are unele efecte care ar putea reduce demența, dar cercetările au dat rezultate contradictorii. Descoperirile noastre oferă perspective cheie asupra grupurilor care ar putea fi vizate în mod specific pentru suplimentarea cu vitamina D.
În general, am găsit dovezi care sugerează că suplimentarea anterioară ar putea fi deosebit de benefică”, a explicat Profesorul Zahinoor Ismail, de la Universitatea din Exeter, potrivit The Sun.
Cea mai recentă cercetare, publicată în Alzheimer’s & Dementia: Diagnosis, Assessment & Disease Monitoring, a studiat efectele suplimentelor de vitamina D asupra bolii.
Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...
Niciunul dintre participanți nu a avut demență la începutul studiului de un deceniu, 37% luând suplimente. Erau cu 40% mai puțin probabil să dezvolte această afecțiune.
„Prevenirea demenței sau chiar amânarea debutului acesteia este de o importanță vitală, având în vedere numărul tot mai mare de persoane afectate.
Legătura cu vitamina D din acest studiu sugerează că administrarea de suplimente de vitamina D poate fi benefică în prevenirea sau întârzierea demenței.
Te-ar mai interesa: Rețeta care te vindecă de multe probleme, pe care ...
Acum avem nevoie de studii clinice pentru a confirma dacă acesta este într-adevăr cazul”, a mai spus dr. Byron Creese, de la Universitatea din Exeter.
Vitamina D este produsă în mod natural de organism atunci când pielea absoarbe lumina directă a soarelui în aer liber. Dar specialiștii recomandă tuturor să ia în considerare acest supliment ieftin și banal în timpul toamnei și iernii.
Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...
Boala Alzheimer, cel mai frecvent tip de afecțiune, este cauzată de acumularea de proteine numite amiloizi în creier. Experții nu știu exact cum duce acest lucru la pierderea celulelor creierului, dar cercetările continuă.
Simptomele includ:
Deși nu există nici un tratament, medicii cred că luarea de măsuri pentru a reduce factorii de risc, cum ar fi obezitatea, fumatul și alcoolul, poate ajuta la prevenirea sau amânarea afecțiunii.
Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.