Sari la conținut

Vitamine și alimente care pot ajuta la prevenirea cancerului și la recuperarea după boală

te ferești de cancer

Suplimente anticancer. Când vine vorba de cancer de orice fel, este important să ne dăm seama că niciun supliment alimentar nu poate trata, vindeca sau preveni pe deplin cancerul. Cu toate acestea, există unele suplimente care pot ajuta la prevenirea cancerului sau la recuperarea în urma acestei boli. 

Atenție! Dacă vă gândiți să vă completați dieta cu vitamine anti-cancer, discutați întotdeauna mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Semințe de in macinate

Majoritatea oamenilor folosesc suplimente din ulei de pește pentru a crește aportul de omega-3. Însă, potrivit unui studiu efectuat pe șoareci, uleiul de pește reduce eficacitatea chimioterapiei și, din acest motiv, semințele de in măcinate sunt o alternativă mai bună pentru bolnavii de cancer.

Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3, ceea ce poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer. Încercați să evitați uleiul de semințe de in, deoarece acesta nu are nutrienții semințelor de in măcinate. Pur și simplu presărați niște semințe de in măcinate în mâncăruri.

Usturoiul

Pentru a profita de beneficiile usturoiului, e recomandat să mănânci un cățel pe zi, sau 300 până la 1.000 miligrame (mg) de extract de usturoi.

Beneficiile usturoiului:

  • are proprietăți antibacteriene,
  • poate bloca activarea substanțelor cauzatoare de cancer,
  • ajută la repararea ADN-ului,
  • ajută la reducerea răspândirii celulelor canceroase.

Ghimbir

Ghimbirul ar putea ajuta organismul să lupte cu cancerul datorită proprietăților sale antiinflamatoare și poate ameliora simptomele chimioterapiei, cum ar fi greața.

E bine știut că suplimentele de ghimbir pot fi prea concentrate și nu sunt recomandate. În schimb, puteți folosi ghimbirul ca atare. Tăiați sau răzuiți rădăcină proaspătă de ghimbir și adăugați-o în mâncare sau în ceai.

Evitați cantitățile excesive de ghimbir, deoarece acesta poate afecta nivelul glicemiei anumitor persoane.

Ceai verde

Ceaiul verde este un antioxidant excelent, iar studiile arată că proprietățile ceaiului verde protejează împotriva metastazelor anumitor tipuri de cancer. Ceaiul verde mai conține substanțe chimice numite polifenoli care au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Dacă aveți cancer, vă recomandăm să beți până la 3 căni de ceai verde pe zi pentru a beneficia de beneficii. Sunt disponibile și suplimente cu ceai verde, dar pot fi prea concentrate.

Seleniu

Acest mineral elimină radicalii liberi din organism,ajutând astfel la lupta împotriva cancerului. Radicalii liberi sunt moleculele instabile care atacă celulele și pot duce în cele din urmă la cancer dacă nu sunt îndepărtate.

Prea mult seleniu poate fi toxic, dar s-a demonstrat că doze de până la 300 micrograme (mcg) reduc anumite tipuri de cancer, inclusiv următoarele tipuri de cancer:

Cantitatea zilnică recomandată de seleniu este de 55 mcg. Puteți obține doza zilnică prin suplimente sau prin alimente precum cereale, cereale și nuci de Brazilia.

Curcuma

Turmericul, un celebru condiment indian poate fi extrem de util atunci când vine vorba de combaterea cancerului. Studiile arată că curcumina din curcuma poate distruge celulele canceroase și poate încetini creșterea tumorilor.

Beneficiile curcuminei pot include:

  • blocarea multiplicării celulelor canceroase,
  • distrugerea celulelor canceroase situate la nivelul, colonului, sânilor, prostatei și pielii,
  • încetinirea creșterii tumorilor.

Vitamina D

Vitamina D poate ajuta la absorbția calciului și poate stimula sistemul imunitar, muscular și nervos să funcționeze corect.

Potrivit BreastCancer.org, cercetările sugerează că anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, pot avea un risc mai mare de apariție atunci când organismul are niveluri scăzute de vitamina D.

Cantitatea zilnică recomandată de vitamina D este de 15 mcg. Vitamina D poate fi absorbită prin lumina soarelui sau din următoarele alimente:

  • pește gras,
  • gălbenuș de ou,
  • lapte fortificat.

Vitamina E

Vitamina E este un excelent nutrient care ajută la combaterea cancerului. Vitamina E este liposolubilă și acționează ca un antioxidant puternic, ajutând organismul să elimine radicalii liberi care dăunează celulelor.

Vitamina E poate reduce semnificativ riscul de cancer de prostată, colon și plămâni. Mai mult decât atât, se pare că un nivel prea scăzut de vitamina E poate crește riscul de cancer.

Cantitatea zilnică recomandată de vitamina E este de 8 până la 10 mg. De asemenea, puteți consuma următoarele alimente pentru a completa vitamina E în dieta dumneavoastră:

  • migdale,
  • avocado,
  • brocoli,
  • fasole,
  • mango,
  • spanac.
  • ulei de masline.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: