miercuri, ianuarie 20, 2021
Alecu Carmen

Vlad Voiculescu. „Va exista o sumă pentru succes. Succesul este, în cazul nostru, vaccinarea”. Despre ce sume este vorba

Proiectul unei ordonanțe de urgențe discutată deja în primă lectură în ședința de guvern prevede plata personalului medical implicat în vaccinarea împotriva COVID-19. Astfel, ar urma ca un medic care participă la vaccinare să fie plătit cu 100 de lei brut pe oră, un asistent cu 50 de lei şi un registrator cu 25 de lei.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat la Digi24 că ordonanța de urgență va fi adoptată în această săptămână.

„Sunt două lucruri esenţiale pe care le adresează o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în ultima şedinţă de guvern şi va fi adoptată în următoarea şedinţă de guvern. Pe de o parte, o problemă este aceea a personalului vaccinator. Cine face efectiv vaccinul, inoculează vaccinul. Trebuie să ne asigurăm că acele persoane sunt plătite, sunt motivate să facă asta. Este de departe cea mai mare provocare a României, cea mai mare campanie de vaccinare”, a declarat Voiculescu.

Vlad Voiculescu. „Va exista o sumă pentru succes. Succesul este, în cazul nostru, vaccinarea”

Și medicii de familie ar putea fi stimulați pentru a se implica în campania de vacinare.

„Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi”, a afirmat ministrul Sănătății.

Acesta a mai adăugat vă și medicii de familie vor primi o recompensă financiară pentru participare la campania de vaccinare.

„Sigur. Va exista o sumă pentru succes. Succesul este, în cazul nostru, obiectivul: vaccinarea”.