Sari la conținut

Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Iată 7 exerciții eficiente care te vor ajuta să-ți remodelezi silueta

exercitii fizice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
6 beneficii transformatoare ale exercițiului rusesc de pierdere a grăsimii

Este normal să vrei să scăpați rapid de grăsimea abdominală. Grăsimea de pe burtă sunt grăsimile care sunt stocate în jurul stomacului și în zona abdominală.

Crește riscul unor probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, anumite tipuri de cancer și diabet de tip 2.

Prin urmare, pierderea grăsimii abdominale necesită un amestec de diferite exerciții, cum ar fi antrenamentul de rezistență sau exercițiile aerobice de mare intensitate, împreună cu o dietă sănătoasă, care ajută la pierderea greutății corporale, inclusiv a grăsimii de pe burtă.

antrenament de forta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Exerciții eficiente pentru a arde grăsimea abdominală

Iată cele 8 exerciții eficiente pentru a arde grăsimea de pe burtă, inclusiv:

1. Antrenament cu intervale de mare intensitate (HIIT): Este probabil una dintre cele mai rapide și mai eficiente moduri de a pierde grăsimea abdominală și de a reduce procentul total de grăsime corporală. HIIT este o perioadă scurtă de exerciții de intensitate mare care de obicei nu depășește 30 de minute, cu pauze scurte de perioade de recuperare de 30-60 de secunde. Pe baza nivelului de fitness al individului, o sesiune tipică de HIIT poate varia între 15 și 30 de minute, potrivit medicinenet.com.

2. Antrenamentul de forță: Ridicarea greutăților crește rata metabolică și asigură menținerea unei rate eficiente de ardere a grăsimilor, ceea ce înseamnă că grăsimea continuă să ardă chiar și după antrenament. Exercițiile cu greutate ard grăsimile și construiesc mușchii, reduc procentul de grăsime corporală și tonifică corpul. În mod ideal, antrenamentul de forță ar trebui combinat cu HIIT și exerciții cardio, cum ar fi alergarea, înotul și ciclismul.

3. Alergare sau mers rapid: Deoarece nu există nicio modalitate de a viza grăsimea din stomac, exerciții precum alergarea ard calorii și reduc procentul de grăsime corporală, reducând grăsimea din jurul stomacului și din alte părți ale corpului.

Cum să scapi de  grăsimea de pe burtă

4. Bicicletă antrenor eliptic: Folosirea unui antrenor eliptic are un impact scăzut în comparație cu alergarea, dar este un antrenament cardio eficient cu impact redus. 30 de minute pe un antrenor eliptic pot arde aproximativ 300 de calorii. Alergarea arde mai multe calorii, dar există mai multă uzură articulară, prin urmare poate să nu fie ideală pentru persoanele în vârstă care nu sunt obișnuite cu aceasta sau pentru cei care au artrită.

sport in aer liber
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

5. Ciclism: Ciclismul este un exercițiu cardio eficient cu impact redus. Se poate pedala în aer liber sau se poate antrena pe o bicicletă staționară. Cu viteză și intensitate mare pe o bicicletă, se pot pierde 500 de calorii în timpul unui antrenament de 30 de minute.

6. Răsuciri rusești: Trebuie să te așezi pe podea și să ții picioarele drepte sau să îndoi genunchii și să te lași ușor pe spate formând o formă de V. Această postură trebuie menținută în timp ce răsucești partea superioară a corpului dintr-o parte în alta, fără a mișca picioarele. Mâinile pot fi unite în fața pieptului. De asemenea, răsucirile rusești pot fi mărite în intensitate prin ținerea unei gantere în fața pieptului și creșterea treptat a greutății ganterei. Acest lucru crește rezistența, întărește mușchii și arde mai multe calorii. Aproximativ cinci seturi cu 30 de repetări pot fi de ajutor.

7. Exerciții crunch bicicletă: Crunch-urile pe bicicletă ajută la arderea grăsimilor din stomac și la întărirea mușchilor abdominali. În acest exercițiu, trebuie să te întinzipe spate cu mâinile în spatele capului și apoi să ridici genunchii la piept în timp ce ridici capul și umerii de pe sol. Acest lucru trebuie continuat într-o mișcare de pedalare prin schimbarea părților. Se recomandă una până la trei seturi cu 12-16 repetări.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel