Yoga pentru începători: 8 lucruri pe care trebuie să le știi

Yoga pentru începători: 8 lucruri pe care trebuie să le știi
Yoga pentru începători: 8 lucruri pe care trebuie să le știi

Când ești nou într-un domeniu te poți simți intimidat. Asta se întâmplă și când încerci un sport nou. Iată 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de primul curs de yoga

1. Nu începe niciodată ora pe stomacul plin

Gândește-te că vei avea de executat poziții, răsuciri și te vei îndoi. În acest timp stomacul nu poate digera ceva greu. Profesoara de Yoga Kristin McGee sugerează să mânânci cu o oră înainte de antrenament, dar dacă nu poți și ești lihnit de foame poți să mânânci o banană cu 20 de minute înainte de începe

2. Fii primul/prima

Dacă ajungi mai devreme ai timp să te schimbi în voie, să completezi hârtii sau să întrebi de discount dacă ești student. Dacă ajungi devreme poți să discuți și cu profesorul și să îi spui că este prima dată.

3. Adună echipamentul

Dacă studioul de yoga nu îți oferă o rogojină pentru închiriere, atunci folosește ceva ce îți este la îndemână. O păturică sau o saltea sunt suficiente.

4. Ar putea să fie incantații

Depinde unde faci yoga, profesorul ar putea ca la început să spună câteva incantații în sanskrită. Dacă nu te simți comfortabil, atunci fă un pas înapoi și respiră. Nu este nicio presiune.

5. Nu îți trebuie mânuși și șosete care se lipesc

Acestea îți pot da siguranța că ești “lipit” de saltea, însă ca învăăcel în yoga, trebuie să stai în poziție cât mai natural posibil.

6. Eliberează tensiunea

Să îți strângi degetele în pumn și să ai mandibula tensionată este un sentiment comun atunci când ești începător. Cu cât lași stresul să dispară mai repede, cu atât mai mult, o poziție va fi mai relaxantă și ușoară.

7. Respirația este totul

Respiră! Respiră! Respiră! Respiră și inspiră cât mai larg posibil și cât mai încet.

8. Ai încredere în instructor

Este dificil să ții pasul cu instructorul, însă trebuie să faci acest lucru. Poate veni să îți ajusteze poziția și să te atingă, însă dacă nu ești comfortabil cu acest lucru ar trebui să îi spui.

Ana Maria N

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook