miercuri, decembrie 7, 2022

Recent, a fost descoperită o mutație genetică a virusului SARS-CoV-2 în Marea Britanie. Se pare că noua tulpină este cu 70% mai contagioasă, ceea ce reprezintă un risc substanțial pentru sistemul de sănătate deja suprasolicitat. Din cauza acestei mutații a virusului SARS-CoV-2, zborurile din Regatul Unit ar putea fi anulate.

În această privință, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat care vor fi posibilele decizii, potrivit Digi 24. Dacă autoritățile vor considera că este nevoie de o nouă măsură, zborurile ar putea fi anulate din cauza acestei mutații a virusului SARS-CoV-2.

„Aici revenim, trebuie să se respecte regulile de distanţare, nu vom putea sărbători, pentru că dacă această tulpină ajunge la noi, din momentul în care se spune că e cu 70% mai contagioasă, înseamnă că se răspândeşte mai uşor. Rog populaţia să înţeleagă că suntem într-o situaţie neobişnuită”, a mai spus şeful DSU, potrivit Adevărul.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

Ce riscuri reprezintă această nouă tulpină, având în vedere că este cu 70% mai contagioasă?

“Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. Problema nu este că crește gravitatea cazurilor, dar că crește numărul infectaților. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătății și restul colegilor”, a afirmat Raed Arafat, pentru Digi 24.

În timp ce Olanda și Belgia au suspendat deja zborurile din Marea Britanie, Franța și Germania se pregătesc să ia aceste măsuri. Ce decizii vor lua autoritățile din România?

„Azi-mâine este posibil, da, să apară o decizie care să spună care este poziţia noastră”, a declarat Raed Arafat.

Astfel, românii care vor să se întoarcă din Marea Britanie ar putea să întâmpine aceste dificultăți. Cu toate că nu este pe lista cu risc epidemiologic, Marea Britanie poate reprezenta o problemă reală din cauza acestei mutații a virusului SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit după ce s-a comentat despre ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private