Categories: Stil de viaţă

10 motive pentru care partenerul de viață te-ar putea înșela

Expertul australian în dating și relații sexuale Tracey Cox a dezvăluit care sunt principalele motive pentru aventurile extraconjugale.

Dana Lascu

Expertul în dating Tracey Cox de la Love Honey Australian a dezvăluit, pentru DailyMail Australia, primele 10 motive pentru care bărbații și femeile trișează în căsnicie – de la „răzbunarea” furioasă la încercarea de a-și gâdila orgoliul sau a-și „îmbunătăți” relația.

  1. Ca să-și revitalizeze viața sexuală

„Acest tip de aventură extraconjugală nu are legătură cu o pasiune nebună pe care o simți față de altcineva, ci este o încercare de a încercare de a trezi în partenerul de viață impusurile sexuale și romantice”, a explicat Cox. „Soțul află, este supărat, devastat … dar brusc apreciază partenerul și sexul este din nou fierbinte. (…) Cele mai multe dintre aceste escapade mor într-o moarte naturală, altele, însă, reușesc să obțină rezultatul dorit – căsnicia se poate îmbunătăți, de fapt. (…) În alte cazuri, însă, încercarea de a „reîncălzi” lucrurile sfârșește prin provocarea unui incendiu care distruge lotul”, arată ea.

  1. Ca să vadă dacă găsesc ceva mai bun

Aceasta este cel mai comun motiv pentru femei ca să aibă o aventură. „O fac pentru că anumite nevoi emoționale și sexuale nu le sunt satisfăcute în căsnicie. (…) Compară amantul cu soțul pentru a vedea ce le lipsește”, spune experta. Ea le sfătuiește pe femeile care au astfel de aventuri să nu se joace cu focul, ci să decidă lucid ce fac: „Dacă sunteți mai fericită cu noul iubit, divorțați. Dacă nu sunteți, terminați aventura și concentrați-vă toată energia înapoi în căsnicia voastră”.

  1. Că să fii forțat să ieși dintr-o relație

Acest tip de afacere este una de „ieșire” dintre relație, spune Cox. Acest tip de oameni își găsesc un nou iubit în speranța că partenerul de viață va afla și-i va izgoni. „Dacă asta e situația, asumă-ți decizia și ieși din relați. Nu pretinde că o faci pentru „binele” partenerului, că nu e adevărat”, spune ea.

  1. Ca să-ți revitalizeze căsnicia

Practic, acest tip de oameni înșeală pentru că „mulțumiți de căsătorie, dar s-au plictisit sau sunt nesatisfăcuți sexual”, potrivit lui Tracey. „Nu simt nevoia să-și părăsească partenerul, dar au nevoie de emoțiile pe care le trezește o aventură”. În această categorie intră și situațiile în care partenerul, din motive medicale, nu poate avea o viață sexuală normală (de regulă e vorba de boli ale aparatului reproducător) sau cel în care partenerii nu vor să se despartă de dragul copiilor sau pentru că au o situație materială mai bună împreună. „E ca un scaun cu trei picioare din care două cad, dar al treilea rămâne stabil. Funcționează, de fapt, pentru o mulțime de oameni, dar există un risc imens, deoarece cu cât o aventură durează mai mult, cu atât este mai probabil să fie descoperită”.

  1. Din răzbunare

Mulți dintre cei care ajung să înțele o fac ca să se răzbune pe partenerul de viață care, la rândul lui, a avut o aventură. „Dacă ăsta e singurul motiv, ți-ai atins scopul. Dar opriți-vă acum – și nici măcar să nu vă gândiți să-i spuneți partenerului, indiferent cât de dulce ar putea fi răzbunarea”, asta dacă vreți să vă păstrați relația.

  1. Criza vârstei de mijloc

„Chiar e nevoie să explic asta?”, întreabă retoric Cox. „Dacă-ți permiți, mai bine îți cumperi o mașină sport și eviți o aventură. Este mult mai ieftin din atât de multe motive …”.

  1. Când evită să accepte adevărul despre relația lor

Oamenii care ajung să aibă astfel de aventuri „știu că trebuie să iasă din relația pe care o au sau să facă față problemelor pe care aceasta le implică, dar ales să se distragă singuri cu o aventură”. „Mai bine alege dacă pleci sau dacă înfrunți problemele. Îi rănești mult mai mult pe cei din jur dacă te complaci în starea de inerție”, spune Cox.

  1. Aventura – premiu

Pentru că sunt soți/soții devotate, părinți merituoși, unii cred că au dreptul la un premiu, la avetura/premiu mai exact. „Mulți se dedau la astfel de întâlniri de o noapte, teoretic „sigure”, fără niciun fel de complicații. Problema e că se transformă în două nopți, în trei…”. „Dacă asta e situația în care te regăsești, trebuie să te oprești după prima aventură!”, spunme experta. Motivele pentru o astfel de aventură variază: fie partenerii nu sunt satisfăcuți sexual, fie se simt neapreciați în relați. „Odată ce „nevoia” ți-a fost satisfăcută de un iubit, vezi dacă e importantă sau nu pentru tine. Dacă nu era atât de important motivul, opriște aventura. Dacă e, pur și simplu pleacă”.

  1. Ca să-și satisfacă o fantezie

În acestcaz, dacă un bărbat sau o femeie nu a avut niciodată un manage a trois sau vreo altă fantezie sexuală sau fetiș pe care ar vrea, însă, s-o încerce aleg s-o facă în afara căsniciei. „Pare mai sigur s-o încerci așa, câteodată o faci o dată, îți satisfaci curiozitatea și îți trece. Alte ori, îți dai seama cât de importantă e satisfacerea acestei înclinații. Nu ai nimic de pierdut dacă-ți întrebi partenerul de viață dacă vrea s-o facă”, spune Cox.

  1. Ca să-și gâdile edo-ul

Mulți bărbați sau femei doresc pur și simplu să vadă dacă încă mai pot! „dacă asta e situația, o aventură poate să-ți stimuleze încrederea în propria persoană”, analizează experta. Dar, atrage ea atenție, o astfel de aventură este un mod periculos să-ți gâdili orgoliul. „N-are fi mai bine să-ți faci o tunsoare nouă sau să-ți cumperi op rochie extravagantă? „vedem tot timpul actrițe sau actori care ajung celebri și-și dau deoparte partenerii de viață care i-au susținut să ajungă acolo, ca să-i înlocuiască cu modele tinere și sclipitoare”. Tracey Cox spune că există reversul medaliei: chiar dacă „dai bine” în ochii societății, mulți ajung să regrete amernic pasul făcut.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: