3 moduri prin care organismul îţi spune “Mergi la oftalmolog!”

Multe persoane au probleme de vedere încă din copilărie, iar în astfel de situaţii cauza este ereditară. Totuşi, pot apărea probleme de vedere şi în rândul adolescenţilor sau al adulţilor, din cauza mediului de lucru, al stresului sau al unor posibile accidente. Atunci când problemele nu sunt foarte grave, ele se pot remedia semnificativ prin purtarea de ochelari. Deşi lentilele de contact sau operaţiile cu laser au început să fie din ce în ce mai accesibile, tot ochelarii vor fi cel mai des folosiţi în tratamentele pentru corectarea vederii.

Principala cauză a apariţiei problemelor de vedere este folosirea excesivă a dispozitivelor mobile. Acestea au lumină albastră, o lumină extrem de nocivă, care trece prin cornee şi cristalin, ajungând direct la retină. Tocmai de aceea, doctorii recomandă acum ochelarii cu filtru special de protecţie, pe care îi poţi folosi ori de câte ori de afli în faţa televizorului, a laptopului sau a telefonului mobil.

De multe ori avem impresia că vedem foarte bine şi ignorăm anumite semne şi simptome,  care ne anunţă de fapt că s-ar putea să avem nişte probleme de vedere. Printre cele mai comune simptome se numără următoarele:

Migrenele îţi dau bătăi de cap

Ai observat că în ultima perioadă ai dureri de cap din ce în ce mai dese? Nu le ignora, pentru că acestea pot ascunde mai multe afecţiuni, printre care şi anumite probleme de vedere. În unele cazuri, ochii depun un efort mai mare, iar muşchii oculari sunt forţaţi să muncească mai mult. Din această cauză ochii obosesc , motiv pentru care apar şi migrenele. De obicei, durerile de cap cauzate de afecţiunile oculare nu sunt puternice, dar sunt deranjante, lucru care îţi poate afecta concentrarea.

Te confrunţi cu o stare cronică de oboseală

Atunci când ceva nu este în regulă cu organismul nostru apare senzaţia de somnolenţă, care poate ascunde anumite afecţiuni.  Deşi nu ne dăm seama, atunci când avem probleme de vedere, ochii sunt mult mai solicitaţi şi obosesc, iar acest lucru se resimte şi din punct de vedere fizic. Probabil ai observat că atunci când petreci câteva ore în faţa calculatorului simţi o stare de somnolenţă şi  începi să caşti. În anumite cazuri poţi să vezi înceţoşat şi să ai ameţeli, care dispar atunci când închizi ochii şi îi laşi să se odihnească.

Ochii sunt din ce mai obosiţi şi roşii

Atunci când te concentrezi prea mult în ecranul laptopului sau al telefonului, ochii tăi sunt foarte solicitaţi, iar atunci apare o senzaţie de usturime sau mâncărime în jurul lor. Acesta este primul semn că ochii tăi sunt mult prea obosiţi şi că devin foarte uscaţi. În astfel de cazuri clipeşti foarte des, sau simţi un disconfort, care te face să te scarpini la ochi. Orice disconfort la nivelul ochilor trebuie luat în considerare şi tratat cu seriozitate, aşa că este important să-i faci o vizită medicului oftalmolog.

De multe ori amâni un consult la oftalmolog din cauza lipsurilor financiare, însă când vine vorba de problemele de vedere nu ar trebui să aştepţi prea mult. Astfel de situaţii pot fi rezolvate acum chiar foarte rapid printr-un credit online, în cazul în care nu dispui de banii necesari pentru o vizită la medic.

Dacă eşti major şi vrei să aplici pentru un credit online, o poţi face acum de oriunde, de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet. Nu mai e nevoie să le ceri bani rudelor, pentru că acum poţi face un împrumut rapid şi discret, 100% online, pentru o sumă cuprinsă între 100 şi 2000 de lei. Banii îţi intră direct pe card, aşa că ai scăpat de drumul până la bancă şi de cozile de la ghişee.

După ce ai reuşit să faci creditul online, caută cel mai bun oftalmolog şi programează-te pentru un consult. Sănătatea ochilor tăi este foarte importantă, aşa că nu ignora simptomele care apar!

Recent Posts

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

6 minute ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

36 de minute ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

o oră ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

2 ore ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

13 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

14 ore ago

Citeste si: