Categories: Stil de viaţă

3 motive să ții o cură de detox înainte de dietă

Cura de detoxifiere a devenit un subiect din ce în ce mai popular din mai multe motive. În primul rând, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism, conferă o stare de bine generală și este un pas important pe care trebuie să-l iei în calcul înainte de a ține o dietă. Deși pare un efort susținut pe o perioadă mai îndelungată, beneficiile te vor convinge cu siguranță.

Detoxifierea organismului este primul pas în obținerea unei siluete de invidiat

Procesul de detox te ajută să-ți stabilești obiceiuri alimentare sănătoase

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus este bine să știi că dieta detox ajută, printre altele, și la stabilirea unor obiceiuri alimentare sănătoase. Ceea ce face ca dieta de slăbit să devină mai ușoară, să nu vină cu multe restricții, ci să te ajute să slăbești încet și sănătos, cu un regim de viață echilibrat.

Ca să îți detoxifiezi organismul înainte de a începe o dietă de slăbit ai la dispoziție o mulțime de resurse din natură care te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit mult mai ușor. Pe lângă legume și fructe, suplimentele naturale furnizează substanțe nutritive esențiale care sprijină funcțiile de detoxifiere ale organismului. De asemenea, susțin sănătatea digestivă, tranzitul intestinal, funcția tiroidei, precum și nivelul energetic (vitalitatea), aspecte care sunt esențiale atunci când dorești să ții un regim. Astfel, ai la îndemână un ajutor natural care nu numai că va susține procesul de detoxifiere, dar îți va pregăti organismul pentru slăbit.

Detoxifierea stimulează metabolismul

Procesul de detox este benefic accelerează metabolismul pentru a arde mai eficient caloriile

Așa cum menționam anterior, o cură de slăbire ajută la susținerea mai multor funcții din organism. Aceasta contribuie și la stimularea metabolismului, iar, în schimb, un metabolism eficient te va ajuta să obții rezultate mai bune în timpul dietei, deoarece organismul va arde calorii mai rapid și va transforma nutrienții în energie într-un mod mult mai eficient.

Îmbunătățește calitatea somnului, o condiție esențială în orice dietă

Somnul este foarte important pentru sănătate, întrucât, în timp ce dormi, organismul se recuperează. Creierul și toate funcțiile interne se pregătesc pentru o nouă zi, iar nivelurile de hormoni se reglează (inclusiv cele care controlează apetitul și metabolismul). Atunci când nu dormi, vei observa că a doua zi simți nevoia să mănânci dulciuri și alimente grase, pentru a compensa nivelul energetic scăzut, iar motivația pentru exerciții fizice va fi redusă considerabil. Astfel, un somn adecvat va ajuta la creșterea capacității de concentrare pe obiectivele propuse și pe menținerea unui stil de viață activ. Aici intervine cura de detox, care contribuie semnificativ la îmbunătățirea somnului. Conform acestui studiu, s-a constatat că detoxifierea a crescut calitatea somnului la 61% dintre participanți.

În concluzie, o cură de detoxifiere înainte de dietă are numeroase beneficii pentru sănătatea ta și contribuie la atingerea obiectivelor în ceea ce privește pierderea de kilograme în plus. Nu subestima puterea unui detox, deoarece oferă organismului suportul necesar.

Sursa: Shutterstock

 

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

26 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

56 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică