3 simptome neobişnuite care indică probleme hepatice. Semnale de alarmă pentru ficatul bolnav

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții. Printre altele, ficatul este responsabil de procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și a mineralelor.

Aflat în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, ficatul are o importanță majoră în menținerea stării de sănătate generală. El transformă substanțele toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.

Bolile de ficat sunt de obicei asociate cu consumul de alcool. Dar, de fapt, multe boli hepatice sunt cauzate de acumularea de grăsime, inclusiv de boala ficatului gras non-alcoolic.

Simptomele care indică probleme hepatice sunt adesea atipice. Chiar dacă nimic nu doare, nu înseamnă că este complet sănătos.

Medicii spun că ficatul, spre deosebire de alte organe, poate să nu dea niciun semnal despre problemele care au apărut de mult timp. Nu întâmplător este numit „organul tăcut”.

3 simptome neobişnuite

„Durerea nu este caracteristică bolilor hepatice, deoarece organul este lipsit de terminații nervoase. Problemele hepatice se manifestă într-un mod diferit. Unul dintre semnele că ceva nu este în regulă în organism este o tulburare a sistemului digestiv”, spune dl. b. Olga Malinovskaya.

Al doilea semnal de alarmă este o pierdere bruscă a poftei de mâncare. De exemplu, atunci când o persoană care nu suferă de lipsă de poftă de mâncare mănâncă brusc alimente și/sau pierde în greutate fără a ține dietă și fără a crește activitatea fizică.

Al treilea simptom, care la prima vedere nu are deloc legatura cu ficatul, este afectarea memoriei si problemele de concentrare.

„Un ficat care nu funcționează corect nu este capabil să elimine toxinele din organism la timp. Acestea se acumulează în organism, împiedică organele, inclusiv creierul, să funcționeze normal – atenția și capacitatea de concentrare la sarcinile importante sunt reduse datorită la această cauză”, notează dr. Malinovskaya.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Semnale de alarmă pentru bolii hepatice

– slăbiciune

– oboseala cronica

– creșterea temperaturii corpului

– balonare

– pierderea poftei de mâncare

– gust amar

– greutate și durere în hipocondrul drept

– îngălbenirea pielii, a membranelor mucoase și a sclerei

– decolorarea scaunelor și a urinei

– iritatii ale pielii

– mâncărime severă.

Recent Posts

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

32 de minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

o oră ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

Citeste si: