4 pericole pe care le întâlnești la bazin

Deși nu este încă vară, ai la dispoziție o mulțime de piscine unde poți merge. Înotul este foarte bun pentru sănătate, fiind recomandat atât celor care au probleme medicale precum este hernia de disc, dar și celor sănătoși. Și copiii care merg la înot de câteva ori pe săptămână se dezvoltă armonios și au o rezistență crescută în fața virușilor, deoarece sistemul imunitar este astfel întărit.

Cu toate acestea, atunci când alegi un bazin unde să-ți duci copilul la înot, sau unde să meargă toată familia trebuie să ai grijă la igiena locului respectiv. Chiar dacă prețul nu este întotdeauna un etalon, este bine să ții cont de absolut toate detaliile atunci când alegi locul de înot. Există, din păcate, o mulțime de locuri, bazine care nu sunt igienizate corect și de unde te poți îmbolnăvi. Mai mult, chiar și în bazinele îngrijite există pericolul contactării de infecții  deoarece unii germeni sunt rezistenți la acțiunea de dezinfectare și clorinare a apei.

Iată de ce pericole te poți lovi la bazin:

  • Giardoza. Este o boală care este determinată de paraziții de Giardia și dacă ai ghinionul să te îmbolnăvești va trebui să mergi la medic. Scaunele diareeice care însoțesc afecțiunea te pot deshidrata și sărurile orale nu-ți sunt de ajuns. Medicul este cel care îți poate stabili diagnosticul și prescrie tratamentul adecvat în cazul giardiozei.
  • Cryptosporidium. Aceasta este o altă afecțiune care apare din pricina paraziților de cryptosporidium. Principalele simptome sunt: deshidratarea, lipsa poftei de mâncare, greață, vărsături, diaree, febră. Din păcate, aceste simptome pot să dureze și două săptămâni. Este foarte important să ajungi la medic deoarece această boală netratată poate duce la complicații precum sunt: inflamația vezicii biliare și a intestinului subțire, inflamația ficatului sau la deshidratare severă când se impune spitalizarea.
  • Escherichia coli (E. coli) este o bacterie ce poate fi luată din apa contaminată. Principalele simptome sunt: diaree, dureri abdominale sau crampe abdominale, greață, oboseală, deshidratare și uneori apare și febra. O igienă bună a mâinilor este importantă în stoparea răspândirii infecției.
  • Micozele. Cele mai frecvente afecțiuni dermatologice pe care le poți lua sunt ciupercile piciorului (micozele). Contaminarea se face prin contact direct cu suprafețele infectate: pereții piscinei, grătarul de la duș, șezlongurile. În astfel de cazuri este foarte important ca încă de la primele semne ale micozei să mergi la medicul specialist dermatolog. În faze avansate, atunci când ciuperca afectează și unghiile, medicul va trebuie să prescrie tratament mult mai serios, mai exact se vor lua antimicotice, pe cale orală.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

5 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

6 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

7 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra