Categories: Stil de viaţă

4 secrete intunecate ale cuplurilor aparent fericite

Ti se pare ca apropiatii tai au relatii fericite si ca tu esti singura care nu a descoperit „arta cuplului perfect”? Este doar o impresie falsa.

In cercul de prieteni al oricarui om exista macar un cuplu care pare a fi perfect. Cei doi ies in oras si nu au niciodata discutii in contratictoriu in public. Fac haz de necaz si chiar glumesc pe seama lor, iar – pe plan virtual – nu-ti poti deschide Facebook-ul fara ca newsfeedul tau sa nu se umple cu poze postate de ei sau de comentarii pline de dulcegarii. Fata in fata, te bucuri cand te intalnesti cu un astfel de cuplu si chiar incerci sa tragi de limba partenerii. Poate poate divulge o parte din secretul lor la un trai in doi fericit. Insa, o parte din tine iti spune ca sunt cele mai enervante fiinte pe care le-ai cunoscut si, daca ai putea, ti-ai da ochii peste cap din zece in zece secunde la orice gest de-al lor.

 

In unele cazuri, este doar o imagine de fatada, relatia nefiind chiar stralucita. Insa, in alte cazuri, chiar destul de multe, cei doi parteneri chiar se inteleg bine, chiar convietuiesc bine si adora timpul petrecut impreuna. Totusi, asta nu inseamna ca relatia lor de cuplu este doar „lapte si miere”. Si cuplurile aparent fericite au momentele lor tensionate si secretele lor.

 

Infidelii isi manifesta mai mult fericirea in relatie

 

Psihoterapeutii au constatat ca, in multe dintre cazuri, cei care se exprima cat se poate de vocal, de evident in ceea ce priveste fericirea lor in cuplu sunt cei care au calcat stramb prin alte paturi. Da! Persoanele care insala, care au inselat sau care se stiu cu musca pe caciula vizavi de un gest pentru care pot fi trasi de raspundere de parteneri au tendinta de a fi mai dragastosi si mai expansivi decat cei care respecta principiul fidelitatii in relatie.

 

Cuplurile fericite se cearta in mod regulat

 

Totusi, infidelitatea sau predispozitia la infidelitate in relatia de cuplu nu sunt singurele lucruri care dau nastere la starea de bucurie indelungata intre parteneri. Un grup de psihologi de la Universitatea de Stat din Florida (SUA) au constatat ca frecventa certurilor in relatie este asociata cu nivelul de satisfactie in relatia de cuplu.

 

Mai exact, regularitatea certurilor. Partenerii care obisnuiesc sa aiba discutii aprinse in mod regula sunt, de fapt, mai multimiti in relatia de cuplu decat cei care nu se cearta mai deloc. Dar nu exista o cifra care sa spuna ca de X ori ar trebui sa te certi cu iubitul pe saptamana/luna/an ca sa ai o relatie de cuplu echilibrate. Regula este ca, o data la un anumit timp (perioada care difera de la cuplu la cuplu), cei doi parteneri sa aiba o discutie in contradictoriu, care sa nu se lase cu tipete si spart pahare, prin care sa elimine tensiune.

 

Citeste continuarea pe lyla.ro

Recent Posts

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

27 de minute ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

58 de minute ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

o oră ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

2 ore ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

2 ore ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra