Medic chirurg: 5 tipuri de dureri de stomac și ce indică. Durerile de stomac pot fi adesea un indiciu al unei boli severe. Atenție la aceste semne

Știi acel sentiment îngrozitor: stomacul tău simte că un un nod și nici măcar nu vrei să te miști. Ce înseamnă durerea ta? Ei bine, hai să vorbim astăzi despre durerile abdominale sau durerile de stomac. Deci, ce cauzează durerea de stomac?

Aproape toată lumea are dureri de stomac la un moment dat. De cele mai multe ori, o problemă medicală gravă nu este cauza și cât de gravă este durerea ta nu reflectă întotdeauna gravitatea problemei care provoacă durerea ta. Este posibil să simțiți dureri foarte puternice dacă aveți gaze sau crampe stomacale din cauza gastroenteritei virale, mai bine cunoscută ca virus stomacal. Și unele afecțiuni care pun viața în pericol, cum ar fi cancerul de colon sau un caz foarte precoce de apendicită, pot provoca doar durere ușoară sau deloc.

Durerea de stomac poate fi un indiciu al multor boli și afecțiuni grave. Dr Dinesh Dedhia, medic chirurg generalist, vorbește despre ceea ce indică diferitele locuri de durere de stomac. Este recomandabil să vizitați un medic dacă aveți dureri severe de stomac.

Durere de stomac în partea stângă a burții

Sursă foto: Getty Images

Partea stângă: Dacă aveți dureri în partea stângă a abdomenului, există șanse să suferiți de pietre la rinichi. Du-te la un control cât mai curând posibil.

Durere de stomac în partea dreaptă a burții

Sursă foto: Getty Images

Partea dreaptă: Durerea în partea dreaptă a abdomenului poate indica o mulțime de lucruri. Deși, indică în mare parte apendicita dacă durerea este sub nivelul ombilical, la unele femei, poate fi, de asemenea, un indicator pentru o problemă gravă la ovare.

Durere de stomac în centrul burții

Sursă foto: Getty Images

Centru: durerea în centru poate însemna ulcer gastric sau gastrită. Vizitați imediat un medic dacă durerea persistă mult timp.

Durerea de stomac în abdomenul superior

Sursă foto: Getty Images

Abdomen superior: durerea în abdomenul superior este adesea un indiciu al acidității. Încercați să beți un pahar cu lapte rece sau să mestecați o bucată mică de ghimbir înainte de a apela la o pastilă. Dacă durerea încă nu se atenuează, știi ce să faci. Consultați imediat un medic.

Durerea de stomac în abdomenul inferior

Sursă foto: Getty Images

Abdomenul inferior: Durerea din abdomenul inferior poate fi un indicator al infecției vezicii urinare, chistului sau infecției tractului urinar. Femeile care au menstruație au adesea dureri în abdomenul inferior.

 

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

28 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

59 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică