6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta la eliminarea excesului de mucus

Unele modalități eficiente de a menține mucusul sub control includ menținerea aerului din jurul tău umed, consumul de multe lichide și evitarea tendinței de a suprima tusea.  Câteva remedii naturale și eficiente de a elimina mucusul.

Flegma este un fel de mucus care este produs în plămâni și în tractul respirator inferior.

Mucusul protejează aceste zone de uscare și ajută organismul să se apere împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile și virușii. O parte din mucus este necesar pentru un organism sănătos, dar prea mult poate fi cauzat din cauza infecțiilor cum ar fi răceala sau gripa, iritația la nivelul nasului, gâtului sau plămânilor, alergiile, boala de reflux gastroesofagian, fumatul sau bolile pulmonare precum pneumonia, BPOC, cancer si fibroza chistică

Unele modalități eficiente de a menține mucusul sub control includ menținerea aerului din jurul tău umed, consumul de multe lichide, eliminarea de flegmă în exces, gargara cu apă sărată și administrarea medicamentelor potrivite.

Cu toate acestea, unele remedii la domiciliu pentru a scăpa de excesul de flegmă pot fi mai eficiente în ceea ce privește obținerea de ușurare și ușurarea procesului de respirație pentru pacient.

Într-una din postările sale recente pe rețelele sociale, antrenorul de stil de viață Luke Coutinho menționează 6 alimente care pot ajuta la eliminarea excesului de mucus.

1. Ghimbir

Ghimbirul poate fi folosit ca decongestionant natural și antihistaminic. Proprietățile antivirale și antibacteriene ale ghimbirului pot ajuta la ameliorarea congestiei toracice prin uscarea mucusului în exces și stimulând eliminarea acumulării sale. Consumul de ceai de ghimbir de câteva ori pe zi poate ajuta la eliminarea excesului de mucus.

2. Ardei Cayenne

Tusea și mucusul excesiv pot fi eliminate cu ajutorul ardeiului cayenne. Capsaicina este un compus din ardeiul cayenne care ajută la subțierea mucusului.

3. Usturoiul

Usturoiul poate fi folosit ca expectorant natural, care poate ajuta la distrugerea acumulării de flegme. Proprietățile antimicrobiene ale usturoiului pot ajuta la combaterea infecțiilor virale, fungice și bacteriene, care determină glandele respiratorii să producă mai multă flegmă. Includerea a mai mult usturoi în dieta ta poate ajuta la eliminarea excesului de flegmă din organism.

4. Ananas

Ananasul este un fruct care poate ajuta la eliminarea mucusului. Sucul de ananas conține un amestec de enzime numit bromelaină.

Are proprietăți antiinflamatorii puternice care pot ajuta la problemele respiratorii care sunt asociate cu astmul și alergiile. Sucul de ananas conține, de asemenea, proprietăți mucolitice care pot ajuta la eliminarea și descompunerea mucusului.

5. Ceapa

Ceapa poate ajuta la combaterea răcelii, tusei, febrei, imunității scăzute și durerii în gât. De asemenea, poate ajuta la eliminarea tusei în exces. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați ceapa rasă în apă timp de aproximativ 6 până la 8 ore. Consumul a 3 până la 4 linguri din această apă în fiecare zi poate fi de ajutor pentru îmbunătățirea sănătății și eliminarea tusei în exces.

6. Cardamom

Cardamomul poate ajuta la reducerea acumulării de mucus în exces în organism. Cardamomul este luat în mod tradițional după mese pentru a ajuta digestia și asimilarea. Ajută digestia ușoară a alimentelor prin protejarea membranelor mucoase. Lichefiază mucusul din alimentele grele, care sunt mai greu de digerat și formează mai mult mucus în organism.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra